Tres escoles de Sant Boi participen en el Mercat de Cooperatives escolars

El passat dimecres, 19 de maig, es va celebrar el Mercat de Cooperatives escolars a la Rambla Rafael Casanova. Set cooperatives de les tres escoles participants de Sant Boi varen exposar i vendre els productes que havien fabricat per al mercat. La tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, i la regidora de Comerç, Turisme i Fires, Elisabet Latorre, van recórrer les parades del mercat per acompanyar i encoratjar l’alumnat en aquesta part final del projecte.

El Mercat de Cooperatives s’emmarca dins del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) de la Diputació de Barcelona, un projecte que promou l’esperit emprenedor com a competència clau per integrar al currículum escolar del Cicle Superior d’educació Primària. L’objectiu és treballar i desenvolupar els valors, els hàbits i les capacitats claus vinculades a l’emprenedoria com l’observació, la iniciativa, la responsabilitat i l’assumpció de risc o la cooperació.

Aquest any han participat set cooperatives de tres escoles de la ciutat: Craft Project de l’Escola Montbaig, Artellada, Gamaruland, i Kyata Cope de l’Escola Parellada i Mans a l’obra, Coope a tope, i Cooperaegipte de l’Escola Vicente Ferrer.

El procés d’aprenentatge d’aquesta iniciativa inclou la creació de l’empresa en forma de cooperativa, la tria dels càrrecs directius a través de processos participatius, l’acte d’entrega del CIF de la cooperativa per part de l’alcaldessa i les regidories implicades en el projecte, el disseny de prototips de productes o el màrqueting. Aquest any, el projecte s’ha hagut d’adaptar al context Covid i el mercat va ser un circuit tancat que va comptar amb la col·laboració de Protecció Civil. Les cooperatives van crear cartells amb la normativa Covid que la clientela va haver de seguir en el seu procés de compra al mercat.

El projecte també té un vessant solidari, ja que cada cooperativa participant donarà un percentatge dels beneficis a entitats socials i ONG del territori.

 

19-05-21 CuEmE