Lliurament de premis del XXXI Concurs literari i de cartells

El passat dijous 22 d’abril va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis corresponents al XXXI Concurs literari i de cartells dels centres de secundaria de Sant Boi que inclou les categories de narrativa, poesia i guió dramàtic en llengua catalana, castellana i estrangera i, d’altra banda, el concurs de cartells que incorporava com a novetat la modalitat de fotomuntatge.

L’acte final semi-presencial va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i de la Tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez.

Per complir totes les mesures de seguretat, a l’acte van participar de manera presencial només els i les alumnes amb treballs premiats així com alguns dels docents dels instituts participants, i va ser retransmès en directe perquè el pogués seguir tota la comunitat.

El jurat ha estat format pels professors i professores dels departament de Llengua Catalana , Llengua Castellana, Llengua Estrangera i Visual i plàstica de 6 centres de secundaria participants: Institut Rubió i Ors, Institut Marianao, Sant Josep Secundària, Institut Rafael Casanova, Institut Camps Blancs i Institut Ítaca.

L’edició d’enguany s’ha adaptat al context actual marcat per la Covid-19 digitalitzant tant el procés de presentació i selecció de treballs per part del jurat, com la publicació, totalment en obert, dels treballs guanyadors; canvis que incorporen millores en el funcionament i que es mantindran en properes edicions. Per fer possible aquesta digitalització del concurs s’ha creat la plataforma premisjocsflorals.cat.

Ajuntament i centres educatius col·laboren en diversos projectes que fan valdre la importància de l’educació artística, la creativitat i la pràctica cultural en totes les etapes educatives. Des del convenciment que cal poder oferir a l’alumnat aprenentatges significatius que acompanyin als reglats, i els puguin aplicar la resta de coneixements per expressar-se.

Fotografies de l’acte