El passat mes de maig es va estrenar, en el marc de la II Mostra de Cinema i Convivència de Sant Boi, el documental ‘Els drets humans en primera persona’. Aquest documental esdevé una eina molt important per treballar els Drets Humans a l’aula.

L’audiovisual ha estat realitzat per nois i noies de diferents centres educatius i socioeducatius de la ciutat i els ha permès acostar-se als drets humans i conèixer de primera mà alguns testimonis de santboians i santboianes que han viscut en algun moment de les seves vides les conseqüències de la vulneració dels seus drets.

Apareixen històries que tenen en comú la discriminació per raó de gènere i orientació sexual, diferents formes de violència i la limitació dels drets universals. Es tracta d’històries, que sovint passen desapercebudes, de lluita personal per superar situacions de patiment, discriminació i injustícies.

El documental vol ser una eina d’aprenentatge de convivència, al mateix temps que vol servir per saber identificar situacions injustes i com fer-les visibles sota una perspectiva de responsabilitat com a ciutadans i ciutadanes.

La II Mostra de Cinema i Convivència s’emmarca dins de les activitats de la Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència i el Pla municipal d’educació per la solidaritat. Durant tot el procés de treball, l’educador audiovisual Dídac Roger, de Kineina Audiovisuals, ha acompanyat els joves ha estat l’encarregat de l’acabat de la peça. Han participat en el projecte alumnes dels INS Joaquim Rubió i Ors, Camps Blancs, Marianao i Rafael Casanova i de les escoles Joan Bardina Pedagògium Cos, Llor, Mare de Déu dels Dolors i Sant Josep, la Fundació Marianao, l’Esplai Eixida, el Centre Obert Don Bosco i el PFI-PTT de Sant Boi. #lamostra17

* Aquesta versió ha sigut reduïda per facilitar el treball a l’aula.