Èxit dels tallers de català per a famílies

Al mes de juny s’ha tancat una nova edició dels tallers de català per a famílies dels centres educatius de Sant Boi.

Prop de 30 famílies s’han beneficiat d’aquest projecte que s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn i el Programa de Formació a Famílies de la nostra ciutat i que està organitzat pel Servei de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi, Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat, AMPA/AFA, direccions d’escoles, i el Servei Local de Català de Sant Boi de Llobregat.

Els objectius són múltiples, per una banda, ensenyar i fomentar l’ús del català, però també oferir espais de relació i formació per a les famílies, donar eines als pares i mares per millorar la comunicació amb l’escola i el seu entorn, aconseguir una actitud favorable cap a la llengua catalana, afavorir l’aproximació a les activitats de les AFA, incrementar el compromís i la participació de les famílies al centre, promoure espais de relació  entre l’alumnat i les famílies mitjançant activitats compartides, i fomentar l’èxit educatiu de l’alumnat.

Durant el curs s’han dut a terme dues modalitats de tallers: taller de nivell inicial i taller de conversa. El taller inicial, dirigit per un professional de l’àmbit educatiu, està pensat per a que les famílies que participen siguin capaces de comprendre i utilitzar oralment i per escrit expressions quotidianes i frases molt senzilles, encaminades a satisfer les primeres necessitats en àmbits comunicatius i sobre temes molt propers als i les aprenents. El taller de conversa, en canvi, s’adreça a persones que entenen el català, però els hi costa parlar-lo. L’objectiu d’aquesta activitat és practicar la llengua de manera informal dins d’un grup de conversa conduït per una persona voluntària del Voluntariat per la Llengua de Sant Boi.

Aquest projecte, que es va iniciar l’any 2015, s’ha realitzat a les escoles Ciutat Cooperativa, Casablanca i Marianao.