El passat 28 de novembre vam celebrar a Sant Boi el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb un acte que va tenir com a lema ‘La Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats’.

L’acte va voler respondre a dues preguntes essencials: Quines actuacions educatives cal promoure per contribuir a la igualtat d’oportunitats, transmetre valors essencials per construir ciutats de pau, respecte, justícia i diàleg? Com podem construir ciutats segures que afavoreixin les trobades, la bona convivència i processos d’inclusió i cohesió social?

L’acte va començar amb la benvinguda de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i de la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez.

El grup de joves del projecte NEU de la PES i el Colectivo de Mujeres de Matagalpa, van oferir un Teatre Fòrum de construcció col·lectiva on van representar diferents situacions d’exclusió i discriminació a la qual s’enfronten molts joves.

La ponència principal va anar a càrrec de Marina Caireta, formadora del programa d’educació per la pau de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. Caireta va parlar de la cultura de pau com a eina per millorar la justícia social i la convivència a la nostra ciutat.

Per finalitzar es va realitzar una taula rodona d’experiències on van participar el projecte de mediadors entre iguals de l’Institut Rafael Casanova i el SMRC de l’Ajuntament de Sant Boi, el projecte de construcció comunitària del Colectivo de mujeres de Matagalpa i el projecte NEU del PES Sant Boi.

A més, diferents escoles de la ciutat, guiats per l’artista Andrea Martínez i amb la col·laboració del Can Castells Centre d’Art, van crear una exposició col·lectiva amb obres fetes a partir de tintes naturals.

En aquest vídeo podreu veure part del procés.