Neix l’Ubica’t, un nou recurs educatiu d’orientació i acompanyament a joves de Sant Boi

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Servei de Ciutat Educadora de Sant Boi de Llobregat ha creat l’Ubica’t. Es tracta d’un dispositiu d’acompanyament a les transicions educatives dels i les joves en el procés de construcció del seu itinerari formatiu i laboral d’una manera totalment personalitzada i adaptada a les seves necessitats i els seus interessos.

L’Ubica’t està pensat per a joves entre 16 i 21 anys, que no han acreditat l’ESO o acreditats, però que hagin quedat fora de la continuïtat al sistema educatiu. Les situacions més habituals per accedir-hi són l’abandonament escolar prematur, falta d’encaix al sistema educatiu, cercadors de feina amb baixa ocupabilitat o joves que necessiten algun suport educatiu especial. L’accés és totalment gratuït.

Quant a metodologia, s’aposta per la personalització dels aprenentatges i la flexibilitat i adaptabilitat dels continguts, per afavorir la tria d’itineraris a partir d’un procés d’autoconeixement i descoberta de l’entorn, tant educatiu com sociolaboral. Per tant, es requereix una participació activa en la presa de decisions, sempre amb acompanyament professional.

Per demanar més informació, adreçat al web del projecte o passa per l’Olivera, seu de l’Ubica’t i d’altres serveis que s’hi relacionen, com el Servei d’Orientació i d’Àmbit Comunitari, el Centre de Formació d’Adults o el Servei Local de Català.

Web de l’Ubica’t