Benvinguda al nou professorat de primària

El dimarts 13 de setembre es va realitzar l’acte de benvinguda al professorat nouvingut de primària, amb una recepció institucional i una visita per Sant Boi. Es recupera, així, una activitat tradicional de l’inici de curs a Sant Boi de Llobregat que fa alguns cursos que no s’organitzava.

L’acte va començar amb la rebuda a l’ajuntament per part de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez. El professorat participant va poder conèixer els diferents recursos que s’ofereixen als centres educatius: Catàleg d’Activitats Educatives, Mapa de recursos educatius, Passaport Edunauta, entre d’altres.

A continuació, es va fer una visita per alguns dels indrets més significatius de la ciutat de la mà de Maria Lledó, cap de la Unitat de Patrimoni Cultural i Biblioteques. La visita va començar amb un recorregut a peu pel Nucli Antic de la ciutat i va seguir amb una visita en autocar per tot el Municipi.

Durant la ruta en autocar es van fer dues parades, la primera a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, on van ser rebuts per la seva directora, la Cristina López; i una segona parada a Torre de la Vila on el Josep Escarrà, cap de la Unitat de Medi Urbà i Sostenibilitat, i la tècnica de Medi Ambient, Cecília Mestres, van explicar els diferents equipaments i les activitats que ofereixen dins el Catàleg d’Activitats Educatives des de l’àmbit de la sostenibilitat i patrimoni natural que caracteritza Sant Boi.

El propòsit d’aquesta visita és que el professorat conegui els espais i serveis que tenen al seu abast i que poden fer servir en la seva tasca educativa. Posteriorment, s’han organitzat també visites per barris per conèixer l’entorn més immediat als seus centres.

Els docents participants van valorar molt positivament aquesta iniciativa que permet conèixer una mica més la ciutat on desenvolupen la seva tasca educativa i cercar vincles entre l’entorn i les propostes didàctiques.