El Passaport Edunauta, una eina contra la inequitat educativa en el fora escola.

El projecte Edunauta neix amb la finalitat de combatre les desigualtats d’accés a les oportunitats educatives dels nens i nenes, ja que, fora de l’escola, no tots i totes tenen les mateixes possibilitats d’accés als aprenentatges i això provoca una escletxa educativa des de la infància.

Aquest projecte es basa en una metodologia reconeguda internacionalment, els passaports d’aprenentatges (learning passaports) una eina que connecta els agents educatius d’un territori per garantir l’equitat educativa.

Durant el curs 21-22, vuit centres educatius de Sant Boi de Llobregat, s’han sumat a la comunitat Edunauta. S’han repartit un total de 813 Passaport Edunautes entre l’alumnat de 3r, 4t i 5è de primària, amb l’objectiu de connectar les  activitats educatives obertes per tot Sant Boi i donar visibilitat als aprenentatges fora escola.

Tot això, ha sigut possible gràcies a la implicació de diferents àmbits de L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (cultura, esports, infància i adolescència, educació, medi ambient, cooperació, solidaritat i pau…) i entitats del municipi (Esplai Eixida, Espai Lúdic, Did Associació, Federació d’entitats Garrofers…) que han esdevingut agents impulsors del Passaport Edunauta, vinculant les seves pròpies activitats educatives a la programació d’aquest projecte.

Finalitzat el curs escolar, ha continuat la proposta d’activitats a nivell de ciutat, donant especial visibilitat i difusió a aquelles programades als diferents barris del municipi. Els infants han tingut la possibilitat de triar aquelles activitats del seu interès, segellant els aprenentatges mitjançant el seu passaport i augmentant les seves oportunitats educatives.

Un nou curs 22-23 amb nous reptes i ple d’activitats

Per al curs vinent 22-23, el Passaport Edunauta, vol continuar sumant centres educatius,  entitats i serveis, ampliant la seva xarxa educativa connectada perquè més infants puguin gaudir de les oportunitats d’aprenentatge de Sant Boi més enllà de l’escola.