Un estiu ple d’activitats educatives amb el Passaport Edunauta i els tallers d’anglès

Enguany, des del Pla Educatiu d’Entorn, s’han engegat dos projectes educatius d’activitats d’estiu, en els que hi participen gairebé 200 infants i joves. Són activitats per a infants de 3r a 6è de primària, i per a joves d’entre 1r i 4t d’ESO, dels centres educatius públics de la ciutat. Es tracta de l’Estiu Edunauta i els Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu de conversa en anglès.

Les activitats d’estiu tenen lloc en quatre equipaments municipals: els casals de barri de Cooperativa-Molí Nou i de Camps Blancs, Can Massallera i L’Olivera.

Per una banda, l’Estiu Edunauta és un conjunt d’activitats que pretenen adquirir coneixements i treballar competències de caràcter experimental més enllà de l’escola (experimentar, comunicar, crear, participar…) per reforçar aprenentatges adquirits al llarg del curs escolar.

En el seu passaport Edunauta, l’infant registra tot el que aprèn explorant i gaudint de la proposta d’activitats programada. D’aquesta manera els infants viatgen als espais, tot vivint i aprenent experiències enriquidores, al mateix temps que sumen segells que acrediten allò que han après.

A més, també s’ha donat continuïtat als Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu d’Anglès que han tingut lloc durant el curs als cinc instituts públics de la ciutat, i a dues escoles públiques de primària.

El fil conductor dels tallers és el mateix que durant el curs escolar, però amb la diferència que les activitats que es realitzen durant l’estiu són molt més lúdiques i experimentals. Tenim en compte que el curs ja s’ha acabat, però els infants i joves poden continuar aprenent d’una manera divertida.

Aquestes activitats estan coordinades des del servei de Ciutat Educadora, i gestionades per diferents entitats (Did, Espai Lùdic, Paido) i Acadèmies d’idiomes del nostre municipi (Enjoy English, Talk Idiomes, CEI, Big Ben i l’Acadèmia).