De la primària a la secundària. Acompanyem amb l’Enric Bastardes al nostre alumnat.

Un dels primers grans canvis que vivim durant l’etapa escolar és el pas de l’educació primària a la secundària. De l’escola a l’institut. Aquest canvi educatiu va acompanyat de canvis físics, psicològics, socials… i no sempre són fàcils de pair.

Per acompanyar a l’alumnat, des de Sant Boi Ciutat Educadora, es va oferir als centres la possibilitat que el comunicador Enric Bastardes anés a les escoles a fer una xerrada als i les alumnes de sisè sobre aquest pas de la primària a la secundària.

La xerrada es va realitzar a vuit escoles de Sant Boi: Ciutat Cooperativa, Can Massallera, Benviure, Ciurana, Antoni Tàpies, Casablanca, Barrufet i Parellada.

L’objectiu d’aquesta activitat era acompanyar a l’alumnat, oferint un espai segur on parlar dels seus neguits i inquietuds, i oferir, d’una forma dinàmica i propera, eines i recursos per afrontar els canvis que suposa aquesta nova etapa.

La metodologia de l’Enric Bastardes és totalment participativa, d’aquesta manera els i les alumnes decideixen els temes dels quals volen parlar i senten que formen part de la dinàmica de la xerrada.  Alguns dels temes que van sortir van ser: les amistats, els i les mestres, els exàmens, els horaris, l’assetjament, etc.

En finalitzar el taller, l’alumnat, amb l’ajut de l’Enric, va arribar a la conclusió que, tot i les diferències, totes i tots tenen motivacions i preocupacions semblants, i el fet d’adonar-se’n i compartir-ho feia que se sentissin més acompanyats i fos més fàcil d’assimilar.

 

Podeu recuperar les xerrades que l’Enric Bastardes ha fet dins del Programa de Formació a Famílies en el següent enllaç.