El passat 7 de maig es va celebrar l’acte de cloenda del Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE). Un programa de l’Ajuntament de Sant Boi, promogut per la Diputació de Barcelona, que fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària mitjançant la creació de cooperatives.

Enguany han participat més de 100 alumnes de les escoles Parellada, Montbaig, Vicente Ferrer i Marianao.

L’acte de cloenda va comptar amb la presència de l’alumnat de tots els centres participants així com de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Elisabet Latorre. Totes tres van felicitar alumnes i centres educatius per la feina i van lliurar els diplomes als participants.

A més, durant l’acte, la companyia de teatre social Inestables va representar una obra de teatre on s’interpretava tot el procés de creació d’una cooperativa, el mateix procés que han viscut els i les alumnes a l’aula.

Mercat de cooperatives

El 17 de maig va tenir lloc el mercat de cooperatives, una de les darreres fases del projecte i on es comercialitzen els productes creats per cada cooperativa.

Aquest any el mercat  es va celebrar a la plaça de la República, on familiars, alumnes i públic en general van poder comprar sabons naturals, mitjons, polseres, llibretes, etc.

17-05-22 Mercat de Cooperatives. Cultura Emprenedora a les Escoles

La creativitat, la iniciativa, la innovació i l’assumpció de riscos, així com amb l’habilitat per planificar i gestionar projectes amb el fi d’aconseguir objectius, són les principals característiques de l’esperit emprenedor. Aquest programa reforça valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat i constitueix una eina d’inclusió social.

En aquesta edició s’han creat 4 cooperatives.

  • Parellada: Cooperativa Comprativa, SCCL.
  • Vicente Ferrer: Cooperativa Il·lusions Renovades, SCCL.
  • Marianao: Cooperativa Team Shenron, SCCL.
  • Montbaig: Cooperativa Shopping Originals, SCCL.