La comunitat educativa suma els seus esforços en la lluita contra l’absentisme

El Pla Local de Prevenció i Atenció de l’Absentisme Escolar de Sant Boi s’ha presentat aquest divendres, dia 11 de març, en un acte públic, després de ser aprovat per unanimitat pel ple el passat mes de novembre.

Aquest document estratègic, i alhora operatiu, és fruit, d’una banda, de l’experiència acumulada de més de vint anys de desenvolupament de polítiques públiques implicades en la cohesió i l’equitat i, de l’altre, del compromís de les dues administracions competents en la matèria: l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i molts agents educatius i socials del territori.

El pla és una eina innovadora basada en els principis de transversalitat, proactivitat, participació, coordinació i descentralització que pretenen vincular escola i agents del territori, a fi que aquest treball en xarxa sigui garant d’una millora de la cohesió social i de l’èxit educatiu. L’objectiu és l’acompanyament de l’alumnat per millorar l’èxit educatiu mitjançant la prevenció, la inclusió i la compensació de les desigualtats.

La presentació, que s’ha celebrat a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, ha estat a càrrec de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat al Baix Llobregat, Albert Grau. La tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, va cloure l’acte que també va comptar amb la presència de representants dels equips de l’Ajuntament i dels Serveis Educatius del Departament d’Educació a la zona, a més d’altres agents del territori vinculats amb el tema.

Durant la presentació, ha tingut lloc la xerrada ‘La lluita contra l’absentisme escolar. Situació a Catalunya’, a càrrec de la doctora en Sociologia de l’educació i investigadora del GRET del Departament de Sociologia de la UAB, Maribel Garcia.

El Pla Local de Prevenció i Atenció de l’absentisme escolar de Sant Boi va obtenir el passat mes de gener un premi al VI Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la Prevenció i Intervenció davant l’Absentisme i en la Millora de la Convivència Escolar convocat per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i el Ministeri d’Educació i FP.

Podeu consultar el Pla local de prevenció i atenció a L’absentisme escolar de Sant Boi