Les cooperatives escolars del projecte “Cultura emprenedora a l’Escola” reben el seu CIF

Les 4 cooperatives creades per les escoles Parellada, Montbaig, Vicente Ferrer i Marianao, van rebre de mans de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, una placa acreditativa i el CIF, fet que marca l’inici de funcionament oficial de les cooperatives que ja poden seguir amb el seu procés de creació i venda dels productes.

“Cultura emprenedora a l’escola” és una iniciativa de la Diputació de Barcelona que a Sant Boi impulsen els àmbits de Promoció de l’Empresa i el Comerç i Ciutat Educadora de l’Ajuntament, des de fa 8 edicions. Segons la mateixa Diputació de Barcelona, l’objectiu principal és “fomentar la cultura emprenedora entre els alumnes de cicle superior d’educació primària per desenvolupar valors, hàbits i habilitats que capacitin les persones per impulsar projectes professionals i vitals”. Les escoles participants d’aquesta edició promouen activitats i reptes a partir dels quals els i les alumnes viuen l’experiència simulada de crear una cooperativa i els diferents passos per fer-la possible: redacció dels estatuts, elecció democràtica dels càrrecs, del nom o de la imatge de la cooperativa, selecció dels productes que es fabricaran, l’anàlisi de costos, realització de tràmits o la fabricació dels prototips, entre d’altres. Els alumnes que conformen els equips directius de les cooperatives van poder explicar en aquest acte en quin punt del procés es troben i quina activitat realitzaran amb els diners recaptats i quin serà el destí solidari d’una part dels beneficis.

L’experiència finalitzarà en uns mesos, amb una jornada festiva de venda oberta al públic dels productes creats per les quatre cooperatives endegades enguany.

Tant l’alcaldessa com el primer tinent d’alcaldia de l’àrea de Ciutat Sostenible i Saludable, José Ángel Carcelén, com la 4a tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, van remarcar el treball en xarxa que representa aquest projecte i els valors que promou: el treball en equip, la iniciativa, la responsabilitat, la solidaritat o l’ecologisme.

Aquestes són les cooperatives creades:

– “Comprativa, SCCL”, del grup de 5è de l’Escola Parellada.

– “Il·lusions Reciclades, SCCL”, del grup de 5è de l’Escola Vicente Ferrer.

– “Team Shenron, SCCL”, del grup de 5è de l’Escola Marianao.

– “Shopping Originals, SCCL”, del grup de 5è de l’Escola Montbaig.

01-02-22 Cultura Emprenedora a les Escoles