Com cada 30 de novembre, des de fa sis anys, Sant Boi celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Les Ciutats Educadores entenen l’educació com un patrimoni col·lectiu, que implica a tots els agents socials, i que busca corregir desigualtats i garantir una educació de qualitat i equitativa per a tothom.

L’edició d’enguany va tenir com a lema ‘La Ciutat Educadora no deixa ningú enrere’, i sota aquest títol ahir Sant Boi va celebrar l’acte de commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora a Can Massallera.

L’acte va començar amb la benvinguda de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i de la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, que van posar l’accent en la implicació de tota la comunitat educativa de Sant Boi en la lluita pels valors que representa ser una Ciutat Educadora.

A continuació, es va poder veure un vídeo amb la declaració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, llegida de manera conjunta per l’alcaldessa,  una alumna del Centre de Formació d’adults, un usuari de l’entitat Tots som santboians i dos alumnes del Programa de Formació i Inserció de Sant Boi.

La ponència principal va anar a càrrec de Climent Giné Giné, Dr. en Psicologia i professor emèrit de la Facultat de Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna, de la Universitat Ramón Llull de Barcelona. Giné va parlar de com una educació inclusiva real ha de trencar amb l’exclusió per arribar a la plena participació de tot l’alumnat, en tota la seva diversitat. També ens va proposar traslladar el focus de les dificultats d’una determinada part de l’alumnat a la capacitat que tenim per modificar els contextos.

En la segona part de l’acte, l’Anna Forés, directora adjunta de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1st, va conduir una taula rodona que va posar de relleu experiències inclusivas a partir dels testimonis persones provinents de la Institució Balmes, l’Escola Amat Verdú, el Col·legi Pedagogium Cos o la Plataforma Inclusiva SB.

Abans de finalitzar l’acte, la Tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, va presentar un nou recurs que en breu veurà la llum; es tracta d’un mapa de recursos educatius del municipi i un joc de pistes per descobrir agents i recursos educatius des de la proximitat del territori.