El dilluns 18 d’octubre ha tingut lloc la inauguració oficial del curs escolar 2021-22, a Sant Boi. L’acte ha recuperat l’espai “Confluïm”, després del parèntesi derivat de la situació sanitària, amb la taula rodona “A la recerca de l’èxit vital” al voltant de la influència de les etapes escolars a la vida personal i professional. La jornada ha estat organitzada per l’Ajuntament de Sant Boi, el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

La jornada ha anat adreçada als equips docents i directius de tots els centres educatius de Sant Boi (des de les escoles bressol fins als estudis secundaris postobligatoris). Enguany també han estat convidats els centres de Santa Coloma de Cervelló com a zona educativa pertanyent als Serveis Educatius Baix Llobregat III. La sessió s’ha fet en format presencial, a Can Massallera, i s’ha pogut seguir en directe a través del canal youtube de l’Ajuntament de Sant Boi.

A l’acte han assistit la tinent d’alcaldia d’Educació de l’Ajuntament de Sant Boi, Alba Martínez, l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Jordi Bartolomé, i el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat al Baix Llobregat, Albert Grau.

L’escola a la vida

A la taula rodona han participat quatre professionals vinculats amb la ciutat amb trajectòries i professions molt diferents. El campió paralímpic a Tòquio 2020-21 de ciclisme adaptat, del Club Ciclista Sant Boi, Sergio Garrote; la il·lustradora santboiana Raquel Gu; la periodista i experta en política internacional Queralt Castillo, també de Sant Boi, i Máximo Bonetti, nascut a Uruguai i santboià d’adopció, autor del llibre “Elegido por el rey” amb només 18 anys. Al llarg de la conversa, han explicat com han influït les diverses etapes educatives en els seus recorreguts vitals, els valors recollits que els acompanyen a la vida personal i professional i l’empremta que els han deixat els i les docents.