El passat dia 30 de novembre, dia Internacional de la Ciutat Educadora, Sant Boi va tornar a reunir una representació de la comunitat educadora de la ciutat amb l’objectiu de commemorar aquesta data reivindicant la diversitat d’accions, agents i espais que tenen vocació educadora i contribueixen a millorar la ciutat.

La jornada “Activitats de ciutat que eduquen per millorar l’entorn” va ser l’activitat central del dia i va comptar amb una petita ponència inicial de l’Ana Novella, doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) que va remarcar la importància de l’impacte de les activitats educatives en la transformació col·lectiva de la ciutat. En la segona part de la jornada, representants d’àmbits i sectors diversos de la nostra ciutat van explicar algunes de les accions educatives amb impacte en les trajectòries educatives i vitals de les persones que les experimenten. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez també van participar de la jornada que va ser retransmesa en línia a través del canal YouTube de l’ajuntament de Sant Boi.

La d’enguany va ser una edició especial, ja que l’Associació Internacional de Ciutats Educadores celebra el seu 30è aniversari i ens va convidar a tornar-nos a adherir a una nova versió de la seva carta de fundació. A Sant Boi, el ple de l’Ajuntament del passat 19 de novembre va aprovar per unanimitat aquesta adhesió a la nova carta de les Ciutats Educadores. En el següent enllaç podeu veure el fragment corresponent de la sessió de ple on es va prendre aquesta decisió: https://youtu.be/VWEm_g_HZdE?t=10316