El Consell Escolar Municipal aposta per una Ciutat Educadora que promogui el pensament crític

El passat dilluns 23 de novembre, el Consell Escolar Municipal va aprofitar la proximitat de la commemoració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores per reiterar el seu suport als valors intrínsecs a la nova Carta de les Ciutats Educadores, igual que va fer el ple del passat 19 de novembre aprovant per unanimitat l’adhesió de Sant Boi a aquest nou text.

Aprofitant l’esperit global per promoure una visió de les ciutats compromeses amb la transformació social i la vida comunitària, el posicionament del CEM també fa menció i rebutja l’assassinat del professor francès Samuel Paty i envia un missatge de condol a la seva família.

A continuació, podeu llegir el text complet amb el posicionament al respecte:

Aquest pròxim 30 de novembre se celebren els trenta anys de la constitució de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Sant Boi de Llobregat, com a membre actiu d’aquesta, ha participat des de sempre del seu esperit global de promoure una visió de ciutat que situa l’educació en el centre de la transformació social i de millora de la vida comunitària.

El lema d’enguany parla de “Ciutats Educadores, 30 anys transformant ciutats i persones, per a un món millor”. És obvi que un dels principals pilars que treballa cada dia per generar aquesta transformació en el si de la seva comunitat el conformen els centres educatius.

El passat 16 d’octubre va ser assassinat el professor Samuel Paty a la sortida de l’escola on treballava com a docent a Conflants-Sainte-Honorine, un municipi als afores de París.

Els arguments per tal acte, van ser mostrar a la seva classe caricatures de Mahoma per tal iniciar un debat al voltant dels atemptats terroristes que va patir el setmanari satíric Charlie Hebdo el 2015, i que tot just s’estan jutjant a París aquests dies.

Com a ciutat educadora que som, volem fer palès i declarar a través d’aquest òrgan educatiu municipal que parlar, debatre, provocar l’esperit crític, fomentar la llibertat d’expressió i de pensament als centres educatius no poden ser mai arguments que generin violència i que és precisament el que va provocar aquest acte reprovable. Declarem, així mateix, la nostra fèrria defensa dels centres educatius com a patrimoni fonamental de la nostra societat i el nostre més sentit condol a la família d’en Samuel Paty.