La iniciativa, impulsada des de la Fundació Bofill, s’ha presentat de forma telemàtica a la comunitat educativa.

Sant Boi ha estat un dels 10 municipis seleccionats el passat mes de juny per portar a terme la prova pilot del “Passaport Edunauta. Territoris que connecten oportunitats“, un projecte en què aquest curs els nens i nenes de 4t de primària de la ciutat i les seves famílies podran adquirir coneixements, més enllà de l’escola, i passar-ho bé en espais i moments diversos: museus, biblioteques i entitats de Sant Boi.

El projecte s’ha presentat de forma telemàtica a la comunitat educativa de Sant Boi el dimecres 7 d’octubre. La iniciativa està promoguda per la Fundació Bofill, que s’ha inspirat en altres de similars desenvolupades a altres països, com els EUA i el Regne Unit.

L’alcaldessa Lluïsa Moret ha donat la benvinguda a tots els i les docents, els ha agraït la feina que estan fent en aquest inici de curs tan complex i ha afegit que “tot i el context, no hem volgut renunciar a aquest espai de trobada i d’aprenentatge compartit a l’inici de curs, que esperem que us sigui d’utilitat en la vostra pràctica educativa quotidiana”.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, ha encoratjat la comunitat educativa a implicar-se en aquest projecte, ja que “tot i les dificultats del context, estem convençudes que ara més que mai tota la ciutat, amb els seus diversos actors, ha esdevingut agent educatiu“.

La presentació del projecte ha comptat amb l’assistència de la cap de Projectes de la Fundació Bofill, Mireia Mas, i el responsable de la crida al Passaport Edunauta, Oriol Roca.

El “passaport” és una eina divertida i personalitzada, una guia que ofereix un conjunt de destinacions que disposen d’activitats que estimulen i proporcionen l’aprenentatge. D’aquesta manera els infants i les seves famílies viatgen als espais, tot vivint i aprenent experiències enriquidores, al mateix temps que sumen segells que acrediten allò que han après.