Pla de xoc de l’Ajuntament per a l’inici del curs escolar a Sant Boi

Creació d’un ecosistema local de suport a les famílies i a la comunitat educativa amb mesures innovadores connectades amb els recursos del territori.

Targetes moneder per adquirir material escolar i altres productes a botigues de la ciutat. Contractes laborals a gent jove per ajudar les escoles a adaptar-se a les necessitats de la COVID-19. Un servei d’atenció a domicili per donar suport d’urgència a les famílies de Sant Boi si un fill o una filla manifesta símptomes de la malaltia en horari escolar. Beques per facilitar la formació i els projectes vitals de les persones joves…

A pocs dies de l’inici del curs escolar 2020-21, l’Ajuntament de Sant Boi posa en marxa una bateria de mesures extraordinàries per facilitar la tornada a l’escola i garantir una educació segura i igualitària en un inici de curs marcat per les necessitats que genera la situació sanitària.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, han presentat les mesures aquest dimecres, dia 9 de setembre, en el decurs d’una roda de premsa.

L’aposta de la ciutat és la creació d’un ecosistema local que aporta valor estratègic a l’activitat educativa, entenent-la també com un motor econòmic i, alhora, com un camp de proves per augmentar la resiliència sanitària de la ciutat.

Aquest plantejament innovador és fruit del contacte permanent de l’Ajuntament amb la comunitat educativa local i altres agents del territori. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, s’han reunit aquests dies amb les direccions i amb representants de les AFA de totes les escoles i tots els instituts de Sant Boi per abordar l’inici de curs.

Les mesures previstes al pla de xoc comporten per una banda suport econòmic i serveis adreçats a les famílies i per l’altra a la comunitat educativa, i alhora accions que afavoreixen l’ocupació juvenil, la cura i atenció sanitària de les persones i el consum en el teixit comercial local.

Aquest pla de xoc té una assignació pressupostària de 700.000 euros.

Les principals accions que es posen en marxa són:

Targeta moneder a l’inici del curs

Ajuts per a famílies amb infants de 0-16 anys i per a joves de 16-25 anys que han vist reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia. Aportació econòmica de 200 euros per infant o jove, que s’abona per mitjà d’una targeta moneder vàlida per a l’adquisició de material escolar o altres productes a 250 establiments de comerç i serveis de la ciutat. S’hi destinaran en total 320.000 euros.

Agents joves de suport logístic educatiu COVID-19

Contractació laboral de 10 joves en situació de precarietat laboral que donaran suport a les escoles i els instituts adaptant el funcionament dels centres a les necessitats de la pandèmia durant el primer trimestre del curs, mitjançant tasques de logística, informació i control (organització d’espais, trasllat de mobiliari, pintura de patis, gestió de cues i zones d’espera al carrer, informació a les entrades i sortides…). El pressupost d’aquesta acció és de 44.000 euros.

Agents joves per l’esport segur COVID-19

Contractació laboral de 4 joves en situació de precarietat laboral per col·laborar en tasques de logística, informació i control als equipaments esportius (supervisió del compliment de la normativa COVID, millora de l’organització dels espais, les cues i les zones d’espera al carrer, informació al públic assistent a les competicions…). L’Ajuntament hi destinarà 22.000 euros.

Servei d’atenció a domicili SAD COVID-19 educatiu

Servei d’atenció específic per donar suport d’urgència a famílies i escoles en cas que un alumne o alumna manifesti símptomes compatibles amb la malaltia. L’objectiu és facilitar l’acolliment i la cura d’urgència, durant les primeres hores, fins que la família es pugui organitzar per ocupar-se’n a partir de l’endemà (40.000 euros).

Beques joves

Convocatòria de beques per a persones d’entre 16 i 35 anys per afavorir la igualtat d’oportunitat i la cohesió social. Els conceptes previstos són: formació (pagament de matrícules), mobilitat (compra de títols de transport), conciliació (ajudes per a mares joves) o diversitat funcional. (30.000 euros).

Suport a l’estudi

Reforç del projecte d’èxit educatiu ‘Suport a l’estudi. Tu pots!’, adreçat a l’alumnat de les etapes de secundària i batxillerat dels centres públics. Atesa la complexitat del nou curs escolar, el projecte s’ampliarà al mes de juliol per donar cobertura a les proves de recuperació i a les PAU. Contractació de 10 docents que estiguin en situació d’atur, preferentment joves. L’Ajuntament destina a aquest projecte 244.000 euros.

Comunicació Ajuntament de Sant Boi de Llobregat