Els perfils dels i les joves són molt diferents, amb diferents interessos i circumstàncies. Per aquest motiu l’oferta formativa també ha de ser diferent i amb un ventall prou ampli d’opcions perquè nois i noies puguin trobar el seu itinerari formatiu.

Un exemple són  els  Programes de Formació i Inserció (PFI). Aquests programes de segona oportunitat tenen una durada d’un curs acadèmic i s’adrecen als nois i les noies, d’entre 16 i 21 anys, que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria (ESO).

La finalitat d’aquests programes és doble. Per una banda, proporcionar a aquests joves la possibilitat d’incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional i, d’altra, facilitar l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d’obtenir una ocupació qualificada i duradora.

Des de l’Ajuntament de Sant Boi, en conveni amb la Generalitat de Catalunya, s’ofereixen tres formacions diferents: Auxiliar d’activitats agropecuàries, Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i Auxiliar de reparació i mantenim de vehicles lleugers.

En el curs d’Auxiliar d’activitats agropecuàries els i les joves reben formació en l’àmbit de l’agricultura i la ramaderia. Al curs d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic s’aprenen tècniques d’atenció al client, comunicació i disseny. Finalment el curs d’Auxiliar de reparació i mantenim de vehicles lleugers els i les alumnes adquireixen coneixements de mecànica, mecanització, electricitat i preparació de superfícies d’una manera teòrica-pràctica. En els tres casos, hi ha un acompanyament personalitzat de l’alumnat i un treball de reforç en competències bàsiques i emocionals, a més d’experiències pràctiques vinculades a l’entorn productiu i comunitari.

Encara hi ha places disponibles pel curs 2020-2021. La preinscripció està oberta fins al 5 de juny.

Les persones interessades es poden posar en contacte amb el Programa Transició al Treball a través de l’adreça electrònica a8960015@xtec.cat

Més informació