Taller de massatge infantil

Passar temps de qualitat amb els nostres fills i filles és clau pel benestar familiar. A Sant Boi Ciutat Educadora ho sabem i ho potenciem. És per això que a finals de l’any passat es va realitzar amb molt d’èxit un taller de massatge per a nadons a l’Espai familiar de Sant Boi. El taller va durar cinc setmanes i el va realitzar el Carles Geli, educador de massatge infantil, qui va mostrar a les mares i pares que van assistir amb els seus fills/filles les diferents parts del programa de l’Associació Internacional de Massatge Infantil (IAIM).

En aquest article el mateix Carles Geli ens explica els beneficis d’aquesta pràctica.


 

El massatge a nadons és una tradició molt antiga en diferents cultures i indrets del món, transmès de generació en generació. El programa no és ni un tractament ni una teràpia, per això es parla també de tacte nutritiu, amb l’objectiu de desenvolupar cossos, ments, esperits i relacions saludables al llarg de la vida.

El massatge entre mare o pare i el seu nadó dóna lloc a crear un moment íntim. El bebè experimenta els beneficis de per vida que resulten dels primers vincles, mentre que els pares i mares senten que estan contribuint en la millora del benestar i desenvolupament dels seus fills/es. A més de la interacció mare/pare-fill/a, el massatge estimula els aparells circulatori, digestiu,… alleuja els còlics, el restrenyiment, i també la tensió muscular,… a més de relaxar-los i millorar els patrons del son.

“El taller ha facilitat un espai per centrar-se en el bebè, s’ha creat un ambient màgic” comentava una mare, una altre explicava que el taller li ha permès aprendre les diferents tècniques per a un massatge respectuós amb el seu bebè, i una altra afegia que ha “après a escoltar més el cos del nadó, les seves necessitats i a donar-li una resposta mitjançant el massatge”.

El propòsit de l’IAIM és promoure el tacte nutritiu i la comunicació a través de la formació, educació i investigació per a que les mares i pares, cuidadors i cuidadores i els nens i nenes siguin estimats, valorats i respectats a tot el món.

Carles Geli Benito

Educador de Massatge Infantil