Èxit de la prova pilot del curs Populart.

Més de 20 persones i cinc professors i professores voluntaris han participat en la prova pilot del curs “Populart: psicologia a través de l’art”. Un curs organitzat per l’àrea de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi i cofinançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

El Populart es fonamenta en els principis de la Universitat Popular i utilitza recursos provinents del món de l’art amb l’objectiu de motivar i facilitar el procés d’aprenentatge i el desenvolupament personal.

Durant el curs s’han treballat un total d’onze mòduls centrats en temàtiques d’extrema actualitat que afecten la nostra vida quotidiana i comunitària: la violència i l’assetjament, la diversitat, l’estrès i l’ansietat, el medi ambient, la gestió de conflictes, etc.

L’anàlisi de més de 15 obres d’art -pictòriques, escultòriques i cinematogràfiques- ha sigut l’eina utilitzada per fomentar el debat, la reflexió i l’intercanvi d’idees. L’objectiu final era desenvolupar habilitats de pensament creatiu i reflexiu, així com aprendre a comunicar idees i pensaments.

Durant el curs els participants han pogut posar de manifest que no hi ha respostes bones o dolentes a l’hora d’interpretar l’art i que una mateixa obra pot ser observada des de punts de vista molt diferents.

A mitjans d’octubre es realitzarà el lliurament de diplomes als i les alumnes i es donarà el reconeixement a les persones voluntàries que han participat en aquesta prova pilot.
Des de l’àrea de Ciutat Educadora ara s’han d’analitzar els resultats per adaptar-los a possibles noves edicions del curs.