La segona edició de la jornada pedagògica “CoMfluïm?” dóna el tret de sortida al nou curs escolar a Sant Boi

Més de 150 docents i membres d’equips directius de primària, secundària dels
centres educatius de Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló van participar de la 2a Jornada Pedagògica “CoMfluïm?” organitzada conjuntament pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Regidoria de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. Amb el subtítol, “La recerca dels tresors que ens envolten”, la segona edició d’aquestes jornades, que donaven la benvinguda al curs 2019-2020, van tenir la descoberta del patrimoni cultural com a eix vertebrador i la gamificació com a metodologia.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va obrir l’activitat destacant el paper cohesionador i generador de xarxa d’aquest tipus de trobades i apel·lant a la utilitat futura d’aquestes en la tasca quotidiana dels equips docents. L’inspector d’Educació a Sant Boi, Alfons Roche, també va participar d’aquesta benvinguda institucional destacant el valuós i actiu paper dels docents santboians.

Les dinàmiques interactives per grups i els jocs van marcar la resta de la jornada que també va oferir un moment més dirigit a la reflexió al voltant del paper de les preguntes com a eina dins l’aula amb la conferència “Bones preguntes per generar pensament, coneixement i compromís amb l’aprenentatge”, a càrrec de Glòria Arbonès, professora de filosofia i directora del Grup IREF (Innovació i recerca per a l’ensenyament de la filosofia).

Per últim, la 4a tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, va cloure la jornada agraint la gran participació dels i les docents assistents, desitjant un bon curs 19-20 i, per últim, va convidar a “comfluïr” diàriament, entre diferents etapes educatives, àmbits, col·lectius i administracions públiques per esdevenir una millor ciutat educadora.

5-09-19 Jornada Pedagògica "CoMfluïm?