Xarxa Mai més. Trobada de Joves per la memòria històrica

Més de 250 joves van participar el passat 26 d’abril a la VII Trobada d’alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme que es va celebrar a Sant Boi i que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres camps.

La trobada va reunir alumnes de 16 centres educatius de Manresa, Sant Fruitós de Bages, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Vilanova, Sant Feliu de Llobregat, Sabadell, Cubelles, Gavà i Sant Boi, amb l’objectiu de posar en comú propostes i projectes de memòria democràtica relacionada amb la deportació als camps nazis, l’exili, els drets humans i la prevenció del feixisme.

L’acte va començar a la Plaça Catalunya amb la benvinguda del President de l’Amical de Mauthausen, Enric Garriga, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret i la Directora del Col·legi Pedagògium Cos, Àngels Gironella, que va ser l’escola amfitriona.

A continuació es va realitzar l’acció conjunta “Sound Painting” entre els alumnes del Pedagògium Cos i músics de l’escola Municipal de Música Blai Net. Seguidament va actuar la Coral de Gent Gran de l’Escola Municipal de Música que van interpretar el Cant dels Deportats, La Vida és Bella i una Havanera.

La trobada es va traslladar a Can Massallera on els representants dels centres van presentar les seves propostes i accions. A la trobada també es van lliurar els premis Montserrat Roig de creació històrico literària i el Marcel·lí Garriga de fotografia.

Van concloure l’acte la tinenta d’alcaldessa i regidora de Ciutat Educadora, Alba Martínez i el President de l’Amical, Enric Garriga.

Aquesta trobada forma part de la línia estratègica que l’Ajuntament de Sant Boi desenvolupa, des de l’àrea de Ciutat Educadora, per fomentar la recuperació i defensa de la memòria històrica. Dins de la programació de la Unitat de Convivència,  Civisme i Mediació, es duen a terme diferents activitats com ara el Cicle de Cinema sobre l’Holocaust i la Deportació Republicana, El projecte Sant Boi Recorda, que aquest any ha fet memòria de l’actriu Margarida Xirgu, o l’exposició “Memòria Democràtica: Tarragona, Un passat per no oblidar. 80è Aniversari de la Batalla de l’Ebre” al Museu de Sant Boi.

26-04-19 7a Trobada d'Alumnes Xarva de memòria i Prevenció del Feixisme