“Això NO és Amor” al 8è Fòrum Local de Convivència

El passat dimarts 2 d’abril es va celebrar a Sant Boi el 8è Fòrum Local de Convivència amb el títol “Això NO és Amor”.

Sota aquest lema, en l’edició d’enguany s’han treballat aspectes com els nous rols de gènere i com poden afectar a la parella i les relacions socials, la importància de les relacions sanes entre nois i noies, la identificació dels micromasclismes en l’adolescència i els mites sobre les relacions de parella en l’adolescència.

El Fòrum, impulsat per la “Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència”, va implicar a 200 alumnes de secundària i més de 20 educadors de 9 centres educatius d’ESO (públics i concertats) i 2 recursos socioeducatius.

L’acte va començar amb la benvinguda de la Tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, qui va destacar la consolidació d’una proposta trencadora i pionera com aquesta i va agrair la implicació de tots els agents que la fan possible: centres de secundària de la ciutat, recursos socioeducatius, Institut Diversitas i Aula Oberta de Teatre Social. “Avui totes i tots vosaltres sou els protagonistes, volem veure com les vostres posades en escena són la mostra de la reflexió que heu fet prèviament a l’aula”, va comentar l’Alba Martínez. Tot seguit els alumnes van mostrar les peces treballades durant el curs amb l’equip d’educadores de l’Institut Diversitas, amb el seu director, Rodrigo Prieto, al capdavant i amb l’ajut de la Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament. A partir de diferents tallers vivencials a l’aula l’alumnat ha adquirit les eines i coneixements necessaris per a crear una peça on el guió i les idees a mostrar sorgeixen de la seva pròpia reflexió i debat. D’aquesta manera, cada grup d’alumnes va escollir el tema i va idear el format que va anar des del teatre, la música, la performance o el vídeo.

La segona part de l’acte va començar amb una representació teatral a càrrec de l’Aula Oberta de Teatre Social que va donar peu a una dinàmica final per grups que va permetre els alumnes expressar missatges en positiu sobre què significa l’amor per a ells i elles; les paraules respecte, confiança i comunicació van ser algunes de les més emprades.

Aquesta vuitena edició del Fòrum Local de Convivència demostra, un any més, l’aposta decidida de molts centres de secundària de la ciutat per apropar el jovent diversos àmbits relacionats amb la convivència i les relacions humanes basades en el respecte i la resolució alternativa dels conflictes.

2-04-19 8è Fòrum de convivència de Sant Boi