Aprenem amb el cap i amb el cor. Escola Ciutat Cooperativa

Hi ha centres que per la seva història, context, ubicació i composició, poden arribar a tenir unes característiques que requereixen un abordatge més complex i específic, és el cas de l’Escola Ciutat Cooperativa que ha viscut, però, la diversitat com una oportunitat. El seu projecte és un exemple clar del que anomenem educació inclusiva que, en definició de  Susan Stainback,  es tracta d’”un procés pel qual s’ofereix a tots els nens i nenes, sense distinció pel que fa a la capacitat, la raça o qualsevol altra diferència, l’oportunitat de continuar sent membres de les aules regulars i d’aprendre dels seus companys –i amb ells– a l’aula”. És així com a l’escola fan servir aquesta diversitat com a valor d’aprenentatge i és així com els alumnes, a més dels coneixements curriculars, adquireixen uns altres coneixements en valors que els permeten créixer tant en l’àmbit professional com en el personal.

La millor manera d’entendre el projecte de l’escola és aquest text, on es desprèn la il·lusió per un projecte educatiu amb els valors de la inclusió com a referent.


Un lloc amb història.

Un lloc amb màgia,

una volta al món.

Adaptadors i especialistes d’aprenentatges.

 

Entres per una porta i sentes parlar català, anglès, castellà, urdú, àrab…

I et preguntes: – Estic viatjant? Estic somiant?

I te n’adones que ets a l’escola Ciutat Cooperativa.

Un lloc on totes i tots som diferents, però on tots i totes tenim un mateix objectiu: que les nenes i els nens siguin feliços, aprenguin a ser bones persones, siguin capaços de comunicar les seves idees en una conversa, aprenguin a pensar, gaudeixin llegint, sàpiguen cooperar, sàpiguen fer-se preguntes i, sobretot, que aprenguin jugant.

Perquè a la nostra escola creiem i apostem per compartir aprenentatges i experiències, on cada infant és la peça d’un trencaclosques, que cal acompanyar amb atenció individualitzada i personalitzada a les seves capacitats. Cada experiència que  viuen és important. Aquests infants  són el futur del nostre barri i de la nostra ciutat…

I no, no esteu somiant, ni esteu de viatge pel món, esteu a l’escola Ciutat Cooperativa.

A l’escola, com un tren ple d’oportunitats d’aprenentatge: ambients, escacs, tallers de comunicació oral, tallers d’art, padrins de lectura, tallers de matemàtiques manipulatives…

On cada viatger emprèn el seu camí per convertir-se en grans persones i formar part d’una societat actual i innovadora. I gràcies a experiències com aquestes, molts dels nostres alumnes han aconseguit el seu propi èxit personal i professional.

Voleu formar part d’aquesta aventura?

Escola Ciutat Cooperativa