Les jornades culturals: una oportunitat per reforçar el projecte educatiu de l’escola

La darrera setmana de febrer, molts centres de Sant Boi celebren les anomenades jornades o setmanes culturals i desenvolupen un seguit d’activitats obertes a tota la comunitat educativa i relacionades amb un centre d’interès. Les escoles Antoni Tàpies i Amat Verdú ens han volgut fer una petita crònica de la seva setmana.

MagicTàpies: descobreix la màgia que hi ha dins teu!

Durant la setmana del 25 de febrer, l’Escola Antoni Tàpies s’ha endinsat en el món de la màgia, en les seves XV Jornades Culturals.

Alumnes, mestres i famílies hem treballat plegats per aprendre i gaudir del món de les fades, bruixes i bruixots, pocions màgiques, il·lusionisme i Hogwarts.

Durant aquests dies, també hem tingut la visita del “Mag Albert” que ha fet trucs de màgia a tota l’Escola. A més, els alumnes han gaudit de tallers on s’han fet experts en trucs i encanteris.

Com a cloenda, el passat divendres 1 de març, tota la comunitat educativa va gaudir d’un espectacle de màgia on els protagonistes van ser les famílies i els alumnes més grans de l’escola; a la tarda, vàrem gaudir d’una petita Rua tots junts com a tancament d’aquestes jornades.

L’Amat Verdú promou els hàbits saludables, en la seva setmana cultural

L’Escola Amat Verdú ha volgut dedicar la darrera setmana del mes de febrer a treballar la salut, atenent totes les seves branques: l’alimentació, la higiene, l’esport, l’educació emocional, el medi ambient i l’entorn social. En definitiva, aquells hàbits saludables que ens ajuden a sentir-nos més bé amb nosaltres mateixos i amb les persones que ens envolten, a tenir una vida sana i a gaudir al màxim de tot allò que fem.

Una macro gimcana al Parc de la Muntanyeta, amb un joc de taulell gegant, format per més de 70 proves i preguntes per les quals han passat els prop de 400 alumnes amb els seus i les seves mestres; tallers totalment vivencials i experimentals, on els i les alumnes han estat els únics protagonistes: prevenció del consum de tabac, mindfulness, batuts saludables, anàlisi de l’alimentació, Trivial saludable, pujada a Sant Ramon amb les nostres famílies… i moltes més activitats relacionades amb la salut. A més, hem pogut gaudir d’un show cooking en el marc del programa SantBoiSà de l’Ajuntament i un interessant taller sobre la importància del descans a les nostres vides, de la mà de la Fundació Gasol.

Tot plegat ha configurat una setmana molt especial a l’Escola Amat Verdú, culminant divendres amb una Rua de disfresses acompanyats per les famílies, amb vestits ben originals i colorits: fruites i verdures, queixals, amanides, etc. Seguirem donant continuïtat al nostre Projecte d’Escola cercant sempre que els nostres infants puguin adquirir competències per a la vida, per tal que els nostres petits puguin esdevenir grans persones.