Reunió dels socis europeus de Populart a Sant Boi

Divendres 22 de febrer es va celebrar a Sant Boi la trobada anual dels socis del projecte Europeu Populart, un projecte finançat pel programa Erasmus +,  que té el seu origen en el concepte i l’experiència de la Universitat Popular, implementada al municipi de Nea Smyrni (Grècia) mitjançant la realització d’activitats de formació no formal per als seus ciutadans/es.

Populart té per objectiu desenvolupar una experiència educativa per a persones adultes, centrada en aquelles temàtiques relacionades amb els problemes i situacions comunes que es donen en la vida comunitària d’un municipi, i que en aquest projecte s’integren sota la definició de Psicològica Comunitària; utilitzant un conjunt d’eines tecnològiques que motiven i faciliten el procés d’aprenentatge de forma interactiva i mitjançant recursos pedagògics procedents del món de l’art.

A la trobada, a més de l’Ajuntament de Sant Boi, van participar representants de l’Ajuntament de Nea Smyrni (Grècia), l’entitat Real Group (Regne Unit), l’Oficina Hel·lènica de la UNESCO (Grècia), l’empresa tecnològica: OMEGATECH (Grècia), l’empresa de certificació Cyprus Certification Co (Xipre) i la consultoria CRIA, Empresa i Desenvolupament (Catalunya). L’objectiu d’aquesta trobada va ser presentar l’estat actual del projecte tant en l’àmbit tècnic com financer, resoldre dubtes sobre la implantació de les activitats i marcar les línies a seguir per al seu correcte desenvolupament.

La sessió del matí la van obrir la Tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, qui va donar la benvinguda a tots els assistents i va explicar la importància del projecte Populart en el marc de les activitats educatives dutes a terme a la nostra ciutat.  Posteriorment va començar la sessió tècnica, amb la intervenció dels diferents socis, i on es van tractar temes com el nivell d’execució del projecte, els objectius assolits, el desenvolupament d’eines tecnològiques o  els processos d’acreditació i certificació.

A la tarda es va realitzar una sessió per a les persones voluntàries que participaran en la prova pilot del projecte Populart a Sant Boi. Durant aquesta sessió els representants de l’Ajuntament grec de Nea Smyrni van exposar la seva experiència i van resoldre els dubtes que se’ls hi van plantejar.

La prova pilot a Sant Boi començarà el pròxim mes de març amb un taller de 170 hores, dividit en 11 mòduls, en els que hi participaran unes 50 persones i que comptarà amb 11 persones voluntàries formadores.

Un dels objectius finals serà la creació d’una guia metodològica basada en les experiències de Nea Smyrni i Sant Boi que permeti transferir les bones pràctiques a altres entitats i països.