De Sant Boi a Nova York amb Global Scholars

La directora de l’Institut Rafael Casanova, Ariadna Daura, i la professora d’anglès Mireia Xortó han viatjat recentment a Nova York per tal d’assistir al simposi educatiu “Global Competency in a Changing World: Developing and Assessing Student Learning Outcomes”, convidades per Global Cities, Inc., una entitat que gestiona Global Scholars, el programa global d’intercanvi educatiu de Bloomberg Philanthropies en el qual l’Institut participa des del curs 2016/17.

Van arribar a la ciutat dels gratacels el dimecres 30 de gener i van anar a una recepció a la seu de Bloomberg Philanthropies, on Marjorie B. Tiven, la fundadora de Global Cities, Inc., els va donar la benvinguda. En l’acte també parlà Richard Haas, president del Council on Foreign Relations. En l’acte també van coincidir amb la resta de la delegació catalana, Mònica Pereña, la subdirectora general de Plurilingüisme del Departament d’Educació, i Raquel Hernández, mestra de l’escola barcelonina Les Acàcies.

El dijous 31 de gener Marjorie B. Tiven va inaugurar formalment el simposi i en Michael R. Bloomberg, qui fou alcalde de Nova York entre el 2002 i el 2013, també es va adreçar als assistents en un discurs on va destacar que ens cal mesurar els indicadors d’aprenentatge i emprar els resultats obtinguts per tal de poder millorar l’educació. Posteriorment, la periodista Missie Rennie Taylor, qui fou productora executiva de CBS News, entrevistà John B. King Jr., actual president de The Education Trust i Secretari d’Educació en la presidència de Barack Obama. Després, tots els assistents varen veure un vídeo de les classes de Global Scholars a l’Institut, atès que enguany estan gravant sessions de classe amb un dels grups de la professora Mireia Xortó. Cada quinze dies la classe es converteix en una mena de plató televisiu per tal de poder valorar com s’avalua la competència global. En acabat, Mireia Xortó i altres professors de Global Scholars (Frank Zizzo de Medford-Boston, Audrey Greene de Fort Lauderdale i Jaffar Hussain de Toronto) varen participar en una taula rodona moderada per Anissa Bazari, directora de Global Scholars. El tema de la taula rodona era “Com reconèixer els indicadors d’aprenentatge a l’aula” i fou un intercanvi molt profitós de diferents visions entre els docents de la taula i la resta de públic: altres mestres i professors, directors i directores i representants dels diferents governs. Les conferències varen seguir després de dinar: “Aprendre en l’era digital” amb David Ferriero, arxivista dels Estats Units, i Kevin Guthrie, president de l’entitat ITHAKA i “Analitzant els debats de la plataforma”, amb Frances Arricale i Liz Dawes Duraisingh de la Universitat de Harvard.

El simposi va concloure amb dues visites culturals, al Tenement Museum, museu sobre els primers immigrants a la ciutat, el mateix dijous al vespre, i al Whitney Museum d’art contemporani, el divendres 1 de febrer, on es va clausurar el simposi amb parlaments d’altres educadors, moderats per la periodista de la CBS Michelle Miller, i discurs final de Marjorie B. Tiven.

Dilluns 4 de febrer la directora de l’Institut, Ariadna Daura, i la professora Mireia Xortó van visitar l’escola Mott Hall Charter School al Bronx. Van ser rebudes per la directora, Connie Lobdell, les subdirectores Patricia Bruno i  Kassandra Diaz i el professor John McGuire. Van intercanviar visions sobre gestió de centre i aula, tipologia d’alumnat, barris, etc. Després van poder fer una observació d’aula en una de les classes de John McGuire participant de Global Scholars. En aquesta classe van intercanviar una capsa cultural esportiva, amb textos i objectes sobre l’esport a NYC i a Sant Boi/Barcelona. Podeu veure les reaccions del nostre alumnat aquí. Abans de tornar, ambdues docents van visitar la seu de Global Scholars al famós edifici Rockefeller.

Va ser una experiència ben profitosa quant a aprenentatges, poder compartir i fer xarxa professional. De Sant Boi al món!

Mireia Xortó.

Galeria d’imatges