La Formació Professional s’ha guanyat les ales

Possiblement molts de vosaltres heu vist per Sant Boi la imatge que encapçala aquesta informació, es tracta de la campanya “FPro amb l’FP, aviat podràs volar” desenvolupada per l’AMB i la Fundació BCN Formació Professional.L’objectiu d’aquesta campanya és donar a conèixer les opcions que ofereix la Formació Professional i reconèixer el valor estratègic que tenen com a eina eficaç de recuperació econòmica i de lluita contra l’atur. També es volen divulgar les característiques d’aquests estudis com una opció de futur tant per als joves com per requalificar treballadors en actiu i en situació d’atur.

De la col·laboració entre l’AMB i la Fundació BCN Formació Professional ha sorgit l’Observatori  de l’FP. Els estudis i indicadors amb els quals compta aquest observatori permeten preveure les necessitats futures del mercat de treball i aportar elements a l’encaix de l’oferta formativa per tenir professionals més formats i lluitar contra la precarització laboral.

Entre les accions de suport a l’FP també estan la internacionalització i la promoció de la mobilitat dels alumnes i centres. En aquest sentit, ja s’ofereix a estudiants i centres de l’àrea metropolitana acompanyament en programes de mobilitat en altres països.

La innovació també és un dels valors que es fomenten, d’això s’ocupa el Pla de mesures i innovació a l’FP, que premia els projectes educatius més innovadors en l’àmbit metropolità, i els premis FP Emprèn als centres de l’àrea metropolitana, que promouen els valors relacionats amb la iniciativa i l’emprenedoria entre els estudiants. Aquests premis són un reconeixement públic als millors projectes empresarials.

Una altra iniciativa és el MetròpolisFPlab, un punt de trobada entre empreses i centres que genera valor econòmic, social i cultural al territori on els estudiants han de construir projectes innovadors mitjançant les seves idees. Aquesta iniciativa neix de la fusió dels tres projectes d’innovació educativa d’Innobaix, el Port de Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya i absorbeix el projecte comarcal Innolab que en la seva darrera edició va guanyar l’equip de l’Institut Marianao de Sant Boi.

A la nostra ciutat tenim una àmplia oferta en Formació Professional.

Institut Marianao

Família de Comerç i Màrqueting:

 • CF de Grau Mitjà Activitats comercials DUAL
 • CF de Grau Superior Comerç Internacional

Família de Fabricació Mecànica:

 • CF de Grau Mitjà Mecanització DUAL
 • CF de Grau Superior Disseny en Fabricació Mecànica
 • CF de Grau Superior Programació de la Producció en Fabricació Mecànica

Família d’Informàtica:

 • CF de Grau Mitjà Sistemes microinformàtics i xarxes
 • CF de Grau Superior Administració de Sistemes Informàtics en la Xarxa
 • CF de Grau Superior Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma
 • CF de Grau Superior Desenvolupament d’Aplicacions Web

 

Institut Camps Blancs

Família Administrativa:

 • CF de Grau Mitjà Gestió administrativa DUAL
 • CF de Grau Superior Administració i finances DUAL

Família de Manteniment de vehicles autopropulsats:

 • CF de Grau Mitjà Electromecànica de vehicles
 • CF de Grau Mitjà Carrosseria
 • CF de Grau Superior Automoció DUAL

Família d’Electricitat i Electrònica:

 • CF de Grau Mitjà Instal·lacions de telecomunicacions
 • CF de Grau Superior Manteniment electrònic DUAL

Família d’Imatge personal:

 • CF de Grau Mitjà Perruqueria i cosmètica capil·lar
 • CF de Grau Mitjà Estètica i bellesa
 • CF de Grau Superior Estètica integral i benestar

Família de Serveis socioculturals i a la comunitat

 • CF de Grau Mitjà Atenció persones en situació dependència DUAL
 • CF de Grau Superior Integració social DUAL
 • CF de Grau Superior Educació infantil