Sant Boi celebra el Dia Europeu de la Mediació

Aquest dimecres, dia 23 de gener, s’ha celebrat a Can Massallera la tercera edició local del Dia Europeu de la Mediació, sota el lema «Team of rivals…temps de cercle». L’acte ha comptat amb la presència de la tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, i la regidora d’Esports, María Antonia Barragán.

Aquest és el primer cop que mediació i esport conflueixen a través d’un diàleg facilitat en base a la metodologia restaurativa. Per primera vegada, àrbitres, pares, mares, esportistes i entrenadors han compartit un mateix espai de diàleg amb l’objectiu de millorar la convivència i també la competitivitat introduint l’autocontrol emocional, la comprensió de les necessitats i els interessos de la resta de persones participants.

L’Ajuntament de Sant Boi va ser un dels primers del país a crear el seu propi Servei Municipal de Mediació , que està en actiu, de manera ininterrompuda, des del 2006. Sant Boi va signar el manifest institucional del Dia Europeu de la Mediació, una plataforma ètica formada per administracions públiques, institucions i societat civil catalanes que persegueix difondre i promoure la resolució pacífica de conflictes.