Avui l’Institut Rafael Casanova ha rebut  la visita de la Sra. Marjorie B. Tiven fundadora de Global Cities

L’Institut Rafael Casanova de Sant Boi participa en el Global Scholars, un projecte educatiu innovador impulsat des de Nova York per Global Cities Inc., un programa de Bloomberg Philanthropies. El seu propòsit és desenvolupar l’entesa cultural, el coneixement del món i les competències globals a través de la comunicació directa en una aula digital. El programa està basat en un aprenentatge en línia dissenyat per a connectar estudiants de diferents ciutats a diferents països del món. Tot l’alumnat segueix les mateixes unitats didàctiques per a tractar un tema comú, aquest curs és “World of Water”. Tant el material com les comunicacions entre alumnat dels centres es fan en anglès.

En la classe d’avui, a la qual ha assistit un equip de Global Cities liderat per la seva presidenta i fundadora la Sra. Marjorie B. Tiven, els nois i noies han llegit les preguntes que els fa l’alumnat de Bombai i han decidit quines preguntes farien arribar a l’alumnat de París. També han parlat de la seva “petjada d’aigua” i han repassat l’exercici sobre aquest tema que hauran de fer individualment. Tot en anglès, of course!

Prèviament s’ha fet una reunió on personal del centre, càrrecs electes i tècniques de l’Ajuntament han respost a les preguntes de la Sra. Tiven sobre els centres educatius de Sant Boi, el seu funcionament, les competències de les diferents administracions i han explicat a l’equip de Global Scholars el concepte de Ciutat Educadora i tot el que se’n deriva.

Tant la Sra. Tiven com el seu equip han reconegut la qualitat de la feina feta al centre, motiu pel qual han vingut a l’INS Rafael Casanova en la seva visita a Barcelona, han destacat  l’organització del projecte a Catalunya i la satisfacció per veure la implicació de les diferents administracions i agents educatius locals en tirar endavant els projectes educatius a Sant Boi, fent especial referència a les actuacions en el programa Global Scholars.