La UNED inaugura un nou curs acadèmic a Sant Boi

El passat dimarts, 23 d’octubre, va tenir lloc a l’equipament municipal de l’Olivera, l’acte d’inauguració del curs acadèmic de la UNED a Sant Boi. Un acte que, com ja és habitual, va comptar amb una ponència inaugural que enguany portava per títol: “Com canvia el cervell al llarg de la vida?”, i que també va acollir l’acte de lliurament de diplomes acreditatius a les persones graduades en algun dels graus que s’imparteixen al centre UNED de Sant Boi (Educació Social, Psicologia, Pedagogia i Ciències Ambientals) i als assistents als mòduls formatius per a persones majors de 50 anys a través del programa de la UNED Sènior.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret va donar la benvinguda a l’acte i va reafirmar el compromís de la ciutat amb la formació de persones adultes que compaginen els seus estudis amb altres aspectes i responsabilitats vitals i va celebrar l’existència d’aquesta oferta d’ensenyament universitari que la UNED apropa al territori gràcies a municipis com Sant Boi. El coordinador de la UNED a Sant Boi, Sergi Riera, va recordar algunes de les dades més significatives que demostren l’impacte que té l’existència d’un campus UNED a la ciutat, concretament ubicat a l’Olivera. El curs passat es van matricular 1.043 alumnes i es van realitzar 3627 exàmens, aquest any el número de matriculats en la UNED Sènior s’ha duplicat respecte al curs anterior. Mercè Novellón, la directora del Consorci Universitari del Centre Associat a la UNED a la província de Barcelona va agrair l’aposta municipal per la UNED que fan ciutats com Santa Coloma de Gramenet, Cornellà o Sant Boi i va felicitar els i les graduades presents a la sala, als quals va lliurar el seu diploma, juntament amb l’alcaldessa.

El doctor en Neurociència per la Universitat Autònoma de Barcelona i actual professor i vicedegà d’investigació dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Diego Redolar, va ser l’encarregat de dictar una lliçó inaugural molt divulgativa a través de la qual va explicar com canvia el cervell al llarg de la nostra vida i com un envelliment actiu pot afavorir un bon funcionament del cervell i el correcte manteniment en el temps de les capacitats cognitives.

Per finalitzar, la Tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, va felicitar les persones graduades del curs 2017-2018 que acabaven de recollir el seu títol pel gran esforç, constància i implicació que suposa estudiar un grau a distància i els va emplaçar a aplicar els coneixements adquirits en la millora de la societat en la qual vivim i ens desenvolupem com a persones.