L’educació, motor de canvi

Alba Martínez, tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora. Fa poc temps llegia una frase del periodista Mikel Ayestaran que deia “l’educació és una arma de construcció massiva davant un món cada cop més radicalitzat”. Jo afegiria que l’educació, juntament amb la cultura, és element principal per garantir la igualtat d’oportunitats.

Avui, dia en què comença un nou curs, sento que els centres educatius de Sant Boi i tots els agents que els envolten estan treballant per fer de l’educació l’única arma possible, i els valors, el gran motor que ha de moure aquest món.

De ben segur que haurem de seguir plantant cara als reptes de present i futur que ja ens van acompanyar el curs passat: defensarem les vegades que calgui la tasca dels equips docents per fomentar la creativitat i l’esperit crític de les ciutadanes i ciutadans del futur, reivindicarem el model d’escola catalana com a garantia de cohesió i convivència; continuarem cercant noves maneres de fer més significatiu i personalitzat l’aprenentatge d’infants i joves i fomentant la participació de les famílies com a garantia d’èxit.

I tot això ho farem amb la seguretat que dóna el fet de sentir-se part d’una xarxa que creix i que enforteix els seus lligams, d’una gran comunitat activa i il·lusionant que està impregnant cada racó d’aquesta ciutat educadora.

Només puc desitjar-vos, desitjar-nos, un nou curs ple de reptes per superar juntes.

TORNADA A L'ESCOLA. Curs 2018-2019 en xifres

Avui 12 de setembre comença el nou curs escolar 2018-2019. Les classes de P3 han rebut avui 765 infants que han anat per primer cop a l’escola. Són 70 menys que el curs anterior, a causa d’un descens de la demografia. Aquest fet ha permès mantenir el nombre de línies educatives sense necessitat d’afegir grups com va passar l’any passat. A més, hi ha prou vacants com per absorbir possibles incorporacions a mig curs. Les escoles bressol municipals, per la seva part, han cobert totes les places ofertes. Un total de 7.805 alumnes faran enguany classes als diferents cursos d’Educació Infantil i Primària, mentre que a Secundària hi haurà 934 estudiants. Els de Batxillerat i Cicles Formatius començaran les classes el 14 de setembre.