“Escoles amb cervell i amb cor”, comencem el curs escolar 2018-2019

Uns 200 docents de les escoles i instituts de Sant Boi van assistir ahir al tradicional acte d’inici de curs escolar organitzat per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat a Can Massallera.

L’acte va començar amb la benvinguda de l’Alcaldessa, Lluïsa Moret i la Tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, que juntament amb l’inspector d’ensenyament, Alfons Roche, van agrair la feina feta pels equips docents de la ciutat i van animar als assistents a seguir treballant amb el mateix entusiasme per a seguir fent de Sant Boi un exemple de ciutat educadora.

Seguidament els presents a l’acte van poder sentir i participar de la conferència “Escoles amb cervell i amb cor” del docent i especialista en neuroeducació Jesús C. Guillén, autor de diversos llibres sobre el tema i del blog Escuela con cerebro.

Guillén va convidar als assistents a reflexionar a través d’unes preguntes: Influeixen les emocions en l’aprenentatge? És possible millorar l’atenció? Com podem fer un ús adequat de la memòria? Si juguem, aprenem? Són importants les arts a l’educació? És necessari apostar per un aprenentatge actiu? Necessitem cooperar?

Basant-se en els coneixements científics més recents, Jesús C. Guillén proposa una nova mirada educativa sobre aquestes i moltes altres qüestions.

La conferència el professor Guillén va acostar les evidències empíriques que provenen de la recerca científica sobre el cervell i les va vincular a aplicacions pràctiques a l’aula que es poden generalitzar a qualsevol etapa o context educatiu. El ponent va abordar temes molt importants per als docents relacionats amb les emocions, l’atenció, la memòria, la creativitat, la cooperació, etc. L’enfocament vivencial i participatiu de la conferència va comptar amb la complicitat entusiasta de tots els assistents.

Galeria d’imatges.