Formació al llarg de la vida

Fem un exercici de visualització. Pensem, de manera ràpida, en la imatge d’un o una estudiant… Segur que a molts ens ve al cap la imatge d’una persona molt jove, que encara no s’ha incorporat al mercat laboral, que no té càrregues familiars… pensem-hi… Segur que mentre van passant els segons aquesta imatge d’estudiant ens comença a grinyolar. Estem acostumats a relacionar l’etapa educativa amb una edat i un període concret de les nostres vides però sabem que això no té per què ser així. Ja sigui perquè volem reciclar-nos, perquè no em pogut fer-ho abans o per plaer personal la formació pot estar present al llarg de la vida.

A Sant Boi tenim una molt bona oportunitat gràcies al Centre de Formació d’Adults (CFA), l’única escola d’adults pública de Sant Boi de Llobregat. El Centre, situat dins de l’Equipament l’Olivera, ofereix la possibilitat de retornar al sistema educatiu a aquelles persones adultes que no disposen dels títols per accedir-hi, així com millorar la competència digital i comunicativa en llengua estrangera.

El CFA oferta tot tipus de cursos: curs d’accés a grau mitjà, graduat en educació secundària, proves d’accés als cicles formatius de grau superior, proves d’accés a la universitat per majors de 25 i 45 anys, anglès i informàtica.

Les xifres corroboren l’èxit. Un 80% dels alumnes que finalitzen el graduat en educació secundària aconsegueixen treure’s el títol d’ESO i un 70% dels alumnes que finalitzen el curs de preparació de les proves d’accés aconsegueixen la certificació.

Centre col·laborador IOC

Tota persona que vulgui estudiar l’ESO per internet, ho podrà fer a través de l’Institut Obert de Catalunya. El CFA és centre col·laborador, això vol dir que els tràmits de matrícula i els exàmens finals es realitzen a les seves instal·lacions.

Adaptar-se al futur

El centre modifica cada any la seva oferta formativa per adaptar-se a les necessitats educatives de la població adulta de Sant Boi. El paper de les noves tecnologies i de les llengües estrangeres cada vegada té més rellevància en la societat actual i per això es vol potenciar aquesta formació. Un exemple és el COMPETIC, uns cursos adreçats a què les persones adultes adquireixin un bon domini de les tecnologies de la informació i de la comunicació. Tots els nivells tenen un certificat oficial, reconegut per Departament d’Ensenyament i vàlid com a mèrit en oposicions i altres instàncies.

La preinscripció de tots els cursos és del 16 al 28 de juny, menys per l’IOC que és del 4 al 12 de setembre.

Per a més informació us podeu adreçar a les seves instal·lacions de l’Olivera, Pça Montserrat Roig 1, en horari de dilluns a dimecres de 10 a 13 hores, al web o contactar al telèfon 93 640 16 78 o al correu electrònic a8058209@xtec.cat.

Us deixem l’entrevista que van realitzar a la Tinenta d’alcaldia i Regidora de Ciutat Educadora Alba Martínez i al director del centre Jordi Olvera al programa La República Santobiana de Ràdio Sant Boi.

Enllaç a l’entrevista.

Notícia relacionada (24 d’abril de 2018) “Pop-UP Day” al Centre de Formació de persones Adultes de Sant Boi