Més de 250 alumnes diuen “Stop Bullying” al 7è Fòrum Local per la Convivència

El passat 15 de maig es va celebrar el 7è Fòrum Local per la Convivència de Sant Boi, un espai de trobada anual que aplega molts dels agents educatius que participen del Programa de Convivència, concretament a través de la seva Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència. L’alcaldessa Lluïsa Moret va obrir la jornada de reflexió amb el lema Stop Bullying fent referència a la gran trajectòria de Sant Boi en la promoció de l’educació crítica de la ciutadania, especialment dels joves, i agraint als equips dels centres educatius i a l’alumnat present la seva aposta per treballar els valors i eines com la mediació i la cultura de la pau per afrontar els conflictes.

Més de 250 alumnes de secundària de 9 centres educatius de secundària i 3 recursos socioeducatius, han participat en aquesta setena edició del fòrum. El teatre, la música i el llenguatge audiovisual, entre d’altres, van ser les eines creatives que l’alumnat va fer servir per provocar una reflexió al voltant d’un dels temes educatius transcendents i de màxima actualitat social: l’assetjament escolar o bullying. Durant la primera part del matí, els centres educatius participants (INS Marianao, INS Rafael Casanova, INS Rubió i Ors, INS Camps Blancs, Pedagogium Cos, Col·legi Joan Bardina, Col·legi Sant Josep, Escola Llor, Salesians, Centre Obert Don Bosco, Esplai Eixida i PFI-PTT Sant Boi) van escenificar diferents accions de sensibilització i a la segona part, la companyia de teatre Inestables, de l’Aula Oberta de Teatre Social, va fer servir el teatre social com a eina de reflexió i pràctica restaurativa per abordar aquest tema.

La tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora Alba Martínez va tancar el matí agraint la participació activa de totes i tots els joves i emplaçant-los a treballar quotidianament, com agents mediadors, per la convivència als seus centres educatius i la ciutat.