Premi Nacional eTwinining a Gemma Hijano de l’Institut Ítaca

La professora de l’Institut Ítaca de Sant Boi, Gemma Hijano, ha estat guardonada recentment amb el primer Premi Nacional eTwinning pel projecte ‘Our legends and symbols’, desenvolupat amb els alumnes de 1r A i 2n B al llarg del curs 2016-17.

eTwinning és una comunitat de centres escolars d’Europa que fomenta la col·laboració entre els centres utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Dóna suport als centres escolars prestant-los les eines i els serveis necessaris que facilitin la seva associació per desenvolupar un projecte en comú. eTwinning també ofereix oportunitats de desenvolupament professional continu gratuït en línia per a educadors.

A l’Institut Ítaca de Sant Boi han creat el projecte ‘Our legends and symbols’ on han treballat de manera col·laborativa amb centres escolars de Grècia, Itàlia i Polònia.

El tema del projecte ha girat entorn d’elements distintius de cada país participant i les possibles llegendes, reals o inventades, associades en aquests símbols.  Per desenvolupar-ho s’han treballat diferents disciplines com ara vídeos, collages, fotos, receptes, presentacions orals, il·lustracions, creacions literàries, etc. Aquest tipus de treballs fomenta tot una sèrie de competències bàsiques com la comunicació lingüística, el coneixement i la interacció amb el món físic, el tractament de la informació i competència digital, competència social i ciutadana, cultural i artística o l’autonomia i la iniciativa personal, entre d’altres.

Com a producte final els alumnes han creat un ebook escrit i il·lustrat de manera col·laborativa per tots els participants.