Sant Boi participarà en un nou projecte educatiu d’àmbit Europeu

L’Ajuntament de Sant Boi participarà en un projecte Europeu, en la seva modalitat Erasmus+, amb l’objectiu de realitzar una prova pilot sobre la metodologia basada en el model d’universitat popular, utilitzant l’art i les TIC en l’àmbit formatiu.

Els passats dies 20 i 21, una petita delegació santboiana formada pel regidor de Projectes Europeus, Transparència i Joventut, Marc Aguilà i la Cap del Departament d’Educació, Sílvia Lombarte, van participar en una trobada dels socis Europeus al municipi Nea Smyrni (Grècia), en la que es va presentar la feina que fan els diferents ajuntaments en l’àmbit educatiu i es va consensuar el marc conceptual del projecte, la metodologia, els materials virtuals a utilitzar i l’acreditació per portar a terme el projecte en els tres Ajuntaments on es farà la prova pilot. Els socis que hi participen són els Ajuntaments de Nea Smyrni (Grècia), Sant Boi de Llobregat i Limassol (Xipre), amb l’assessorament del Real Group (Regne Unit), l’empresa especialitzada en materials TIC Omegatech (Atenes), la consultora CRIA Promocions (Barcelona), la Universitat de tecnologia de Xipre, la companyia de certificació de Xipre i la Comissió Nacional de la UNESCO a Grècia.

Aquest programa s’iniciarà a principis del curs vinent a Sant Boi i finalitzarà el novembre de 2019 amb els resultats i la comparativa dels tres municipis que participen en la prova pilot.

L’acció formativa basada en la psicologia comunitària i l’empoderament personal, es farà a través de professors/es voluntàries que tinguin experiència en l’àmbit de la formació d’adults, els quals rebran una formació i un assessorament i tindran la possibilitat de comunicar-se amb educadors dels altres països on s’estarà duent la mateixa acció formativa.

Les persones participants en l’acció formativa hauran de realitzar sessions virtuals i presencials i rebran una certificació basada en el model de certificació Europeu.