L’Escola Ciutat Cooperativa “una escola familiar on els alumnes gaudeixen aprenent”

A Sant Boi tenim la sort de comptar amb unes escoles públiques amb molta qualitat, escoles que esdevenen autèntics espais d’aprenentatge i creixement per tota la comunitat educativa. Avui ens acostem a l’Escola Cooperativa amb aquest article que han escrit ells mateixos. Una escola “familiar” que fa de la diversitat el seu punt fort.


 

Escola Ciutat Cooperativa

Som una escola petita i familiar amb bon ambient, on els alumnes gaudeixen aprenent. Som una escola acollidora arrelada al nostre entorn i al nostre barri que potencia a través de les seves estratègies d’acollida, l’adaptació a la vida escolar dels alumnes per tal d’aconseguir que els alumnes gaudeixen al centre d’un ambient amable i afectiu que els ajudi a aprendre millor. Això es tradueix en un centre molt familiar, amb un bon ambient entre alumnes, famílies i mestres amb un molt baix índex de conflictes de cap mena. Som una escola dinàmica i divertida.

AMB  ATENCIÓ PERSONALITZADA

L’escola disposa d’aula SIEI (Suport Intensiu per l’Escolarització Inclusiva) i AA (Aula d’Acollida) on la diversitat es un dels seus valors. L’escola ofereix una labor tutorial per tal d’ajudar als alumnes a desenvolupar-se de la millor forma possible amb suport personal, acadèmic i emocional. Les metodologies de l’escola sempre contemplen la diversitat de capacitats i circumstancies personals de cada alumne i ofereix diferents formes d’assolir els objectius plantejats.

ESCOLA INCLUSIVA , PER FORMAR PERSONES COMPETENTS

Persones que puguin gaudir de tot el que la nostra societat els pot oferir, ja que l’educació és el millor capital que poden tenir de cara al futur. Treballem les emocions, les relacions personals, l’afectivitat, la ètica…el nostre principal compromís és fer bones persones amb prou domini de les competències que son necessàries per seguir estudiant i per desenvolupar-se a la nostra societat. Procurem educar els alumnes en uns valors positius, en el compromís i la solidaritat.

ESCOLA MODERNA, AMB LES TECNOLOGIES I METODOLOGIES QUE ELS ALUMNES NECESSITARAN EN EL FUTUR

Fem molts projectes per oferir als alumnes experiències i coneixements en tots  els àmbits. Projectes de respecte del medi ambient i l’hort vertical, creació de programes de ràdio escolar i reporters de la informació per treballar el món de la informació, experiments, robòtica, escacs. Fem una educació projectada cap al futur, eduquem avui per demà. Procurem abastar la majoria dels camps de desenvolupament de les persones, intel·lectual, plurilingüe, matemàtic, artístic, esportiu, musical, etc.

AMB UNS RESULTATS ACADÈMICS PER SOBRE DE LA MITJANA DE CATALUNYA

Tot el treball s’ha convalidat en uns bons resultats als llarg dels últims anys a les proves externes celebrades per la Generalitat, amb resultats superiors a la mitjana de Catalunya, que ens anima a continuar amb el nostre projecte educatiu.

COMPROMESA AMB L’EDUCACIÓ I FORMANT PART DE LA XARXA DE L’ESCOLA NOVA  21

L’escola també s’ha volgut sumar  als canvis que s’estan produint en el mon de l’educació a la societat catalana, per això formem part de l’escoles que estan desenvolupant innovacions per millorar i participar d’aquestes iniciatives que poden aportar millores en el món de l’educació.

Escola Ciutat Cooperativa