‘Eduquem Junts per una comunitat educativa’, Un projecte col·laboratiu a l’Escola Montbaig

Per aconseguir l’èxit educatiu es necessita una comunitat educativa oberta, inclusiva, amb capacitat d’adaptació i cooperació. És el cas de l’Escola Montbaig i el seu projecte educatiu ‘Eduquem Junts per una comunitat educativa’. Aquest projecte desenvolupa un treball col·laboratiu amb les famílies i diferents entitats educatives del barri i de la ciutat donant l’oportunitat als alumnes que “aprenguin, s’interessin pel nostre món, es socialitzin, i creixi dins seu la motivació per aprendre”. En aquest article que ens envien des de la mateixa Escola Montbaig, ens expliquen quines activitats estan desenvolupant actualment. 


 

Som l’Escola Montbaig

La nostra escola, igual que a les escoles públiques de la nostra ciutat, vetllem per contribuir a l’educació del nostre alumnat, aquest alumnat és una part  de la població infantil i juvenil del barri de Camps Blancs.

La nostra comunitat educativa, juntament amb les comunitats educatives de la nostra ciutat, treballa cada dia per fer de les nostres nenes i els nostres nens persones amb capacitat de pensar  i raonar, de prendre decisions, de buscar informacions, de ser creatius i de relacionar-se i cooperar amb els altres. Establint relacions basades en el respecte i la col·laboració, per tal que la nostra població sigui capaç en un futur d’assolir l’èxit personal i professional. Aquest és el nostre desig i per això ens hi esforcem i col·laborem tant amb les famílies dels nostres alumnes, com amb les entitats educatives que treballen en el nostre barri i en la nostra ciutat, amb les que compartim un projecte educatiu comú, d’àmbit comunitari, anomenat Projecte Eduquem Junts per una comunitat educativa.

A l’Escola Montbaig vivim un moment en el que estem elaborant noves formes de fer que el nostre alumnat aprengui, s’interessi pel nostre món, es socialitzi i creixi dins seu la motivació per aprendre. Per aconseguir tot això, estem: col·laborant  amb un grup d’entitats educatives i de Fundacions, entre elles destacarem: l’Escola Municipal de Música Blai Net on els nostres alumnes de tercer aquest curs treballen els continguts de música a través de la pràctica d’un instrument i de la dansa,  amb la Fundació Pere Closa col·laborem per facilitar als nostres nens i nenes de primer i segon l’oportunitat de fer activitats de llengua catalana a través d’una activitat musical  motivadora, i què ens està donant molts bons resultats. Hem encetat un projecte de robòtica escolar a cicle superior amb col·laboració amb la Fundació Scientia, i aquest febrer hem participat en el torneig de robòtica de la FIRTS LEGO League, celebrat a Barcelona, també per cicle superior; finalment amb l’Esplai Eixida, en col·laboració amb els nostres docents, fem pràctiques de laboratori en les quals treballem amb microscopis, lupes binoculars, fent disseccions; els nostres alumnes no només estudien ciència, aprenen a ser científics i científiques. Amb el suport municipal i amb l’Esplai Eixida també hem programat unes activitats extraescolars lúdiques i artístiques per l’alumnat d’Educació Infantil i de primer de primària al migdia.

A la nostra escola, a més d’obrir la porta a la col·laboració a diferents entitats, també obrim les nostres portes a la participació de les famílies, i compartim les nostres experiències, en xarxa,  amb escoles que tenen la mateixa iniciativa d’innovar i de créixer. En aquesta xarxa, a banda de moltes altres escoles del Baix Llobregat, es troben totes les escoles públiques de Sant Boi. Escoles que com nosaltres volen potenciar al màxim les capacitats del seu alumnat, treballar en harmonia amb les seves famílies i que desitgen la felicitat i el benestar del seu alumnat dins i fora de l’entorn escolar.

Escola Montbaig