El Bibliopati de l’Escola Casablanca

Són moltes les experiències que s’estan desenvolupant al nostre municipi per enfortir el vincle entre l’escola i les famílies. Un exemple d’èxit és el Bibliopati de l’Escola Casablanca, un projecte que enforteix aquest vincle i a la vegada fomenta l’interès per la lectura dels alumnes. En aquest article escrit pel mateix centre ens expliquen que van ser els alumnes els qui van demanar ampliar el Bibliopati.


 

El Bibliopati, un èxit de tots!

Per poder parlar d’èxit educatiu hem de tenir molt en compte la relació família-escola. És important compartir espais dins l’escola amb les famílies on puguin observar com treballem.
Aquest curs hem engegat moltes iniciatives per poder assolir aquest objectiu, però us en volem presentar una que ens agrada especialment: El Bibliopati.

Fa un parell de cursos es va moure la biblioteca del centre a un nou espai, que té accés des del pati. A inicis d’aquest curs vam començar a obrir-la a les hores del pati dos cops per setmana. Ens vam adonar que funcionava molt bé, però no ens esperàvem que a l’assemblea d’alumnes 9 de 12 delegats, demanessin en nom dels seus companys, que la volien oberta TOTS els dies!

Donada la demanda, ens vam trobar que ens faltaven adults per poder fer-ho i aquí vam demanar ajuda a les famílies. Han vingut encantades i gràcies a elles podem obrir el Bibliopati cada dia per infantil i primària!

Les famílies ajuden a mantenir la biblioteca endreçada i en silenci, ajuden als alumnes a escollir llibres, repassen i reparen el material. S’encarreguen de tenir cura dels llibres de l’UCI.


De tot això n’ha sorgit una comissió mixta de biblioteca que fa tasques com organitzar Sant Jordi, folrar o catalogar llibres.

Els alumnes d’infantil també gaudeixen d’una “minibiblioteca” portàtil per poder gaudir de la lectura a l’aire lliure.

La valoració és molt positiva per part dels alumnes que han trobat un espai alternatiu per les hores del pati quan no tenen ganes de jocs més actius. I els alumnes aficionats a la lectura estan més que encantats!

Els mestres trobem que és un espai ideal per promoure el gust per la lectura, poder tafanejar, remoure, mirar o olorar llibres és part de la màgia del món de la lectura. Ara es recomanen títols, te’n demanen de nous, quan arribarà una col•lecció o l’altre…

I les famílies gaudeixen i acompanyen a aquests moments lúdics i relaxats de la LECTURA.

Escola Casablanca