Escola Antoni Tàpies, una escola de tothom

Des de Ciutat Educadora creiem que el vincle entre escola i família és clau per aconseguir l’èxit educatiu i per això fa anys que treballem per estimular la participació de les famílies a l’escola; un treball que, des del curs passat, hem intensificat per sensibilitzar a docents i famílies sobre la importància de la participació d’aquestes en la millora de l’èxit educatiu i la igualtat d’oportunitats.

A l’escola Antoni Tàpies tenen molt clar que l’enfortiment d’aquest vincle beneficia a tota la comunitat i per això treballen contínuament per incloure a les famílies dins de les activitats del centre. En aquest article que han escrit podem veure la relació tan forta que estan construint entre alumnes, famílies i docents.


 

Si alguna cosa tenim present a l’escola Antoni Tàpies, és que sense la complicitat, ajuda i aportacions de les famílies, la nostra tasca docent es veuria molt minvada.

És per això que estem en contínua reflexió sobre com podem incloure’ls cada vegada més, fer que sentin que l’escola no és només dels mestres i de l’equip directiu, sinó de cadascun dels alumnes i de les seves famílies.

Recentment hem celebrat les nostres Jornades Culturals, i hem volgut fer més present a les famílies en aquestes activitats, que per a nosaltres són tan importants.

Han estat amb els seus fills i filles totes les tardes d’aquella setmana, fent les manualitats que van lluir les criatures a la cloenda de les Jornades.

S’han organitzat en grups de treball per tal de fer les decoracions i guarniments dels passadissos i espais de la nostra escola, treballant conjuntament amb les criatures el pas del temps, els invents de la humanitat, la Història…

Realment el resultat és espectacular, com podeu veure en aquestes imatges.

I el més important és la felicitat del rostre dels nens i nenes i de les seves famílies, quan orgullosos deien als seus companys i companyes: “Aquest mural l’ha fet el meu pare o la meva mare”.

És evident que al Tàpies continuarem en aquest camí, com ja ho venim fent des de fa molt de temps, amb famílies que ens acompanyen a les sortides i festes d’escola, que entren a les aules a fer xerrades als alumnes, que aprofiten els cursos que organitza l’AFA per tal que puguin aprendre català i informàtica, i poder ajudar així als seus fills i filles…

No podem més que donar les gràcies a les nostres famílies per ajudar-nos, per il·lusionar-se amb nosaltres, per ser crítics i constructius i acompanyar-nos en la difícil tasca que és educar als futurs ciutadans i ciutadanes de Sant Boi.

Gràcies!

Escola Antoni Tàpies.