6 escoles públiques de Sant Boi premiades en la III Marató d’estalvi contra la pobresa energètica

Avui s’han entregat els premis a les 6 escoles públiques que han participat durant el mes de febrer de la III Marató d’estalvi energètic contra la pobresa energètica. La Marató, que ha tingut lloc de l’1 al 28 de febrer, és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia on els participants tenen el repte de reduir aquest consum i generar un estalvi econòmic que serà destinat a la lluita contra la pobresa energètica.

El PREMI ACTIVA’T, per l’activitat d’estalvi energètic més innovadora, ha sigut per l’escola Antoni Gaudí. El PREMI GAIA, a l’escola amb més compromís ambiental, ha anat a parar a l’escola Casablanca. L’escola Antoni Tàpies ha sigut guardonada amb el PREMI ESTRELLA’T per ser l’escola amb més difusió exterior. L’escola Parellada s’ha endut el PREMI GOTA D’AIGUA a l’escola que més aigua  ha estalviat durant la marató. El PREMI CALORIA ha sigut per l’escola Barrufet per ser el centre que més gas natural ha estalviat durant la marató. Finalment el PREMI ELECTRÓ, a l’escola que més energia elèctrica ha estalviat durant la marató, ha anat a l’escola Rafael Casanova.

El premi consisteix en la gratuïtat d’activitats en educació per la sostenibilitat, categoria d’ecologia urbana, sol·licitades durant el primer trimestre del curs escolar 2018-2019.

La Marató

L’any 2016 Sant Boi va iniciar la primera edició de la Marató juntament amb 3 municipis més. Enguany ja hi participen prop de 100 edificis repartits en 10 municipis: : Sant Boi de Llobregat, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Palau Solità i Plegamans, Vilanova i La Geltrú, Sant Cugat del Vallès i l’Hospitalet de Llobregat.

Les activitats empreses per les sis escoles de Sant Boi participants han demostrat ser efectives durant les quatre setmanes de la Marató. Les dades de reducció del consum d’electricitat han estat molt bones amb un 24,28% d’estalvi total, equivalent a 8.372 kWh d’electricitat, molt superiors a l’objectiu proposat.

El consum de gas natural ha tingut un augment de consum, però cal tenir en compte que durant el mes de febrer les condicions meteorològiques han estat adverses, essent aquest el tercer febrer més fred dels últims 36 anys.

Pel que fa al consum d’aigua, les dades han suposat un estalvi total del 7,37% ,amb l’estalvi de 60.173 litres.

En el conjunt dels 10 municipis s’han estalviat més de 800.000 kWh d’energia i 6 milions de litres d’aigua. Fet que representa una gran contribució a la lluita contra la pobresa energètica.

L’eficiència energètica és una política clau per al govern municipal de Sant Boi per la vinculació amb la lluita contra el canvi climàtic i contra la pobresa energètica. L’Ajuntament ha reduït prop d’1 milió d’euros en la seva factura energètica anual des de l’any 2014 i continuarà invertint enguany en enllumenat de baix consum per seguir generant estalvi i dedicant-lo a atendre necessitats socials de pobresa energètica.