Docents i famílies treballant junts cap a l’èxit educatiu

Unes 80 persones, entre docents i famílies, van participar ahir al la tarda en la jornada de treball “Els vincles entre escola i família: millorem l’èxit educatiu”. Aquesta jornada s’engloba dins d’una línia de treball, en la que s’han realitzat diverses accions, per tal d’estimular la participació de les famílies a l’escola, i alhora, sensibilitzar a l’escola sobre la importància de la participació de les famílies en la millora de l’èxit educatiu i la igualtat d’oportunitats.

La jornada va constar de dues parts, en la primera el professor Jordi Collet va explicar les conclusions de tot el treball que s’ha realitzat a Sant Boi durant els dos darrers cursos, tant amb els docents com amb les famílies, i per altra banda, l’experta en relacions família-escola, Anna Ramis, ens va parlar sobre la importància de la confiança per poder iniciar aquesta col·laboració mútua, i va engrescar als assistents a realitzar noves accions. En la segona part es va fer una dinàmica en la que docents i famílies de diferents centres, van poder intercanviar experiències que estan realitzant actualment a les escoles, i d’altra banda, van fer noves propostes, prenent acords amb els docents i les famílies de la mateixa escola, de cara a portar a terme diferents accions.

A partir d’ara, l’Ajuntament farà un seguiment i assessorament per poder incorporar les diferents accions a les escoles.