Escola Barrufet, exemple d’internacionalització de l’educació

Els projectes internacionals en educació permeten aprendre i compartir experiències entre nacions, persones, cultures, institucions i sistemes diferents del nostre. Conèixer de primera mà altres sistemes educatius o tenir una xarxa de formació internacional permet la implementació de millores dins dels nostres propis centres i l’aplicació de metodologies que potenciïn l’aprenentatge de l’alumnat.

Un clar exemple d’aquesta internacionalització a Sant Boi és l’Escola Barrufet, que recentment ha estat guardonada amb un Segell de Qualitat Nacional eTwinning.

En aquest article que ens envia l’equip de mestres de l’escola trobareu tota la informació dels projectes que estan desenvolupant.


 

Projectes internacionals a l’Escola Barrufet i segell de qualitat eTwinning

L’escola Barrufet de Sant Boi està participant en diferents projectes internacionals que ens ajuden a portar a terme la nostra visió de centre. Erasmus+, etwinning i Euronet 50/50 ja formen part des de fa anys del nostre dia a dia de l’escola.

Erasmus+ és el programa de la Unió Europea de suport a l’educació, formació, joventut i esport a Europa. L’escola participa en aquests projectes de mobilitat amb la finalitat de desenvolupar l’estratègia d’internacionalització de l’escola i millorar la seva pràctica docent.

Durant el curs passat vam participar en un  “Erasmus+ KA1. It fits! All the intelligences at school”. En aquest projecte quatre mestres del centre van visitar diferents escoles de Finlàndia per aprendre i reflexionar sobre el seu èxit educatiu. També van anar a Palermo (Itàlia) dos mestres per rebre formació sobre intel·ligències,  com descobrir-les i potenciar-les amb el nostre alumnat.

Paral·lelament l’alumnat va participar en el projecte eTwinning “It fits! Multiple intelligences challenges”. Els projectes eTwinning són xarxes virtuals de col·laboració escolar que porten a terme  projectes mitjançant les noves tecnologies. Aquest projecte, realitzat amb el Cicle inicial va treballar al voltant de les múltiples intel·ligències i el treball cooperatiu i acaba de ser guardonat amb un Segell de Qualitat Nacional etwinning.

Gràcies al projecte s’han engegat reflexions i noves formacions de claustre, que han iniciat canvis en les metodologies aplicades al centre i en la manera d’apropar-se als aprenentatges de l’alumnat.

Altres projectes que realitzem aquest curs són l’etwinning “Let’s celebrate diversity: The European Day of Languages” sobre Llengües i diversitat i “Let’s cross the boundaries of Primary Education” amb l’alumnat de Cicle Superior. Durant dos cursos escolars explorarem les diferents àrees (física, matemàtiques, geografia, història, educació física, música…) El professorat augmentarà les seves competències rebent formació a països europeus  sobre diferents activitats, tallers i maneres de treballar relacionades  amb aquestes àrees i s’enriquirà el dia a dia de l’escola, ampliant les activitats realitzades i dotant-les de més significat per l’alumnat que es converteixen en protagonistes, i mitjançant el treball cooperatiu i en  col·laboració amb equips internacionals, s’ estan creant tres revistes temàtiques anuals traduïdes a diferents llengües.

Es participarà també en un projecte eTwinning, juntament amb República Txeca, Dinamarca, Grècia, Croàcia i Alemanya, per compartir diferents activitats.

Aquí podeu llegir el primer exemplar en anglès.

En breu podreu llegir a la nostra pàgina web les versions en castellà i català…

Al maig rebrem la visita de 18 mestres de cinc països que vindran a veure com treballem la geografia a l’escola… I el nostre alumnat serà l’encarregat de la benvinguda en anglès i la realització de tallers a l’escola. Un nou repte!

Visiteu els nostres projectes!

 

 

Equip de mestres de l’escola Barrufet