Sant Boi acull una nova trobada de la Xarxa Catalana de Ciutats Refugi

Deu ciutats d’arreu de Catalunya es van trobar el passat divendres dia 2 de març a Sant Boi de Llobregat amb l’objectiu de seguir reflexionant i compartint els reptes que els serveis municipals afronten a l’hora de desplegar i millorar l’atenció i l’acollida de persones refugiades.

En aquesta segona trobada de la Xarxa en l’àmbit català hi han participat representants polítics i tècnics dels Ajuntaments de Badalona, Barcelona, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Manresa, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, a més del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Durant la jornada de treball es van posar en comú els diferents avenços en matèria d’acollida per part dels municipis participants i es van identificar les dificultats existents en matèria d’habitatge, ocupació i formació. Fruit d’aquesta anàlisi es van acordar accions immediates per tal que es reconegui el paper dels ajuntaments en l’atenció i integració de les persones refugiades a les nostres ciutats i per demanar a la resta d’administracions una major corresponsabilitat per tal d’abordar reptes futurs.

La trobada també va servir per acordar activitats comunes amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora el dia 20 de juny.

 

Més informació de Solidaritat i Cooperació al web barrejant.cat