Sant Boi en lluita pel model educatiu català

Més d’un centenar de persones es van concentrar dimecres a la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi per expressar el seu suport al model educatiu a Catalunya basat en la immersió lingüística. Durant la mobilització l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret,  la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, Rosa Berrio, en representació de Somescola, i altres persones del món educatiu de la nostra ciutat, van llegir el manifest de la plataforma Somescola, promotora de les concentracions a tot Catalunya.

Aquest manifest parla de la necessitat de ”reforçar el treball conjunt per a consolidar, protegir i millorar el model educatiu català, patrimoni de la nostra societat, i garantia per al futur i la igualtat d’oportunitats dels infants i joves i per a la cohesió social del país”.

Al matí, l’alcaldessa de Sant Boi i la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora van participar també d’un acte amb alcaldes i alcaldesses, representants d’entitats municipalistes i del món educatiu de tot Catalunya a l’escola Rosselló-Pòrcel de Santa Coloma de Gramenet, un dels primers exemples d’escola que va apostar per la immersió lingüística. Durant l’acte van intervenir Eduard Vallory i Carme Roca, per part de Somescola, així com alcaldes i alcaldesses de diverses poblacions i grups polítics. En la seva intervenció Vallory va destacar que “la diversitat ha vingut per quedar-se i mai no pot ser una amenaça”.

El Consell Escolar Municipal de la nostra ciutat, que reuneix representants de diferents àmbits de la comunitat educativa santboiana, ja es va posicionar en contra de qualsevol decisió del govern de l’estat Espanyol que qüestioni el model d’immersió lingüística davant la possibilitat d’incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a l’escola catalana. Fa uns mesos el CEM va expressar també el seu suport als manifestos del Marc Unitari de la Comunitat Educativa i de SOM ESCOLA.