El CEM de Sant Boi rebutja qualsevol atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya i referma el seu suport al model d’escola catalana

El Consell Escolar Municipal, CEM, va decidir el passat dimarts, a una de les seves reunions ordinàries, posicionar-se contrari a qualsevol decisió del govern de l’estat Espanyol que qüestioni el model d’immersió lingüística davant la possibilitat d’incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a l’escola catalana. El consell, que reuneix representants de diferents àmbits de la comunitat educativa santboiana, va acordar posicionar-se en defensa del model d’escola catalana pel seu compromís amb la cohesió social, la igualtat social i que garanteix el coneixement de les dues llengües per part de l’alumnat.

El passat mes de novembre, el Consell Escolar municipal ja va expressar el seu suport als manifestos del Marc Unitari de la Comunitat Educativa i de SOM ESCOLA en defensa de l’escola catalana i en contra de la campanya partidista de descrèdit del model educatiu català. Tanmateix, el ple de desembre va aprovar una moció, a proposta d’ERC, de suport i adhesió al manifest de Somescola per refermar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa.

Aquest col·lectiu de més d’una cinquantena d’entitats del món educatiu, social, pedagògic, lingüístic i sindical de Catalunya ha convocat, pel dimecres 28 de febrer a les 18h, concentracions davant tots els ajuntaments per mobilitzar la ciutadania que pensa que l’escola catalana i el seu model d’integració lingüística ha fet un gran esforç en les darreres dècades per a acollir, des d’una perspectiva inclusiva, infants i joves vinguts de diferents cultures del món.