Mart XXI: és possible una colònia humana a Mart?

El passat dia 2 de febrer va finalitzar l’edició 2018 del projecte Mart XXI. Enguany han participat quinze alumnes de Sant Boi, cinc de l’INS Rafael Casanova, cinc de l’INS Joaquim Rubió i Ors, un de l’INS Ítaca i quatre del Programa de Formació i inserció (PFI-PTT).

El projecte Mart XXI: és possible una colònia humana a Mart?, està destinat a Nois i noies de 3r i 4t d’ESO que, malgrat tenir capacitat per als estudis, presenten cert risc d’abandonament prematur de la seva formació. Des de 2017 també participen alumnes del PFI-PTT gràcies a la petició que va fer Sant Boi i l’acceptació dels organitzadors.

L’objectiu del projecte és acostar els nois i noies a la universitat, despertar l’interès per la ciència i la tecnologia i reforçar la seva motivació i autoestima, de manera que continuïn l’escolaritat més enllà dels nivells obligatoris.

Durant cinc dies, l’alumnat es reuneix al Campus del Baix Llobregat de la UPC amb alumnes d’altres centres educatius, investigadors i estudiants de doctoral de la UPC per investigar si és possible una colònia humana a Mart, amb la tecnologia actual.

L’alumnat, seleccionat segons el perfil indicat, s’incorpora a un dels 9 grups de treball creats per a desenvolupar l’estudi d’un àmbit de coneixement vital per a l’èxit de la missió. En aquesta edició els alumnes de Sant Boi van participar en els grups de “Llançament, navegació, aterratge i sistemes de locomoció al planeta Mart”, “Sistemes de telecomunicació de la Terra a Mart”, “Sistemes de telecomunicació al planeta Mart”, “Sistemes de producció i consum d’energia”, “Monitoratge i control de la colònia: aplicacions de la tecnologia de sensors”, “Robòtica” i “Suport vital”.

Aquesta activitat està subvencionada per la Unitat d’Educació Permanent de la nostra ciutat i per la Diputació de Barcelona.

Vídeo resum de l’edició 2017